Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat la Brașov, la festivitățile dedicate împlinirii...

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat la Brașov, la festivitățile dedicate împlinirii celor 150 de ani ai Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă

0 308

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației a ajuns sâmbătă la Brașov, pentru a participa la aniversarea celor 150 de ani ai Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă. Adunarea festivă, cu alocuțiunile aferente, s-a derulat în Aula Univeristății Transilvania, unde au fost prezente oficialități brașovene, printre care primarul George Scripcaru, inspectorul general al ISJ Brașov, Ariana Bucur sau rectorul Universității Transilvania, Vasile Abrudan. Luând cuvântul, Ecaterina Andronescu a susținut, la început, o veritabilă lecție de istorie, deși este profesor universitar de chimie : ,,Este o zi a emoțiilor. De câte ori ascult imnul Gaudeamus, am senzația că este o sărbătoare, pentru fiecare școală din România. Dar, să ai un bilanț de 150 de ani, este absolut excepțional. Istoria școlii românești este veche. Mai întâi, școlile au apărut pe lângă biserici. Începând din secolul al XIII-lea, cărturarii și învățații acestui neam, fie că vorbim de Țara Românească sau de Transilvania, au înțeles cât de importantă este o școală, despre care Iorga, mult mai târziu, spunea că neamul se-nață. Începutul secolului al XIX –lea, ne arată câteva școli importante. În Transilvania, au apărut câteva școli, Șicai, bunăoară, reușind performanța să înființeze 300 de școli, bătându-se cu autoritățile vremii. În aceeași perioadă a apărut și Colegiul pe care îl sărbătorim astăzi”.

Manifestările dedicate celor 150 de ani de existență a Colegiului Dr. Ioan Meșotă, au fost organizate începând de joi. În cadrul evenimentelor aniversare, au fost organizate competiții sportive, spectacole, lansări de carte, dar și dezvelirea bustului Dr. Ioan Meșotă.

Cu ocazia anuiversării Colegiului brașovean  a fost lansat volumul aniversar „Colegiul Național «Dr. Ioan Meșotă» – 150 de ani de excelență”

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.