Mihai Nadin a adus si la Brasov „Civilizatia analfabetismului”

Mihai Nadin a adus si la Brasov „Civilizatia analfabetismului”

0 1159

Dupa ce a descoperit in Statele Unite ca studentii sai americani erau analfabeti fara sa fie mai putin stralucitori in domeniile in care se pricepeau, profesorul Nadin si-a propus sa mediteza la locul alfabetizarii in civilizatia contemporana. A rezultat o carte incitanta, dedicata, spune faimosul semiotician Umberto Eco, mai ales fetei luminoase a Galaxiei Gutenberg

Dupa ce a descoperit in Statele Unite ca studentii sai americani erau analfabeti fara sa fie mai putin stralucitori in domeniile in care se pricepeau, profesorul Nadin si-a propus sa mediteza la locul alfabetizarii in civilizatia contemporana. A rezultat o carte incitanta, dedicata, spune faimosul semiotician Umberto Eco, mai ales fetei luminoase a Galaxiei Gutenberg.
„Daca ai carte, ai parte” este unul din primele stereotipuri demontate de Mhai Naidin.
Mihai Nadin s-a nascut la Brasov in1938. A absolvit Facultatea de Electronica la Universitatea Politehnica din Bucuresti si Facultatea de Filozofie a Universitatii Bucuresti, unde si-a luat si doctoratul in Estetica, dupa care si-a continuat studiile la Munchen. civilizatia analfabet1
De peste 30 de ani preda la universitati de prestigiu din Germania si Statele Unite ale Americii. Ideea de a scrie o carte dedicata analfabetismului i-a venit chiar in prima zi de predat la Univesitatea din Texas cand a vazut ca foarte multi dintre elevii sai americani erau analfabeti in conditiile in care civilizatia Statelor Unite este mult peste media europeana.
„Civilizatia analfabetismului” este cea de-a 24-a carte a Mihai Nadin, dedicata in principal generatiei tinere, pe zi ce trece mai analfabeta, in opinia autorului, care are si un sfat pentru tineri intr-unul dintre cele mai interesante momente din intreaga istorie a omenirii – „sa nu astepte de la nimeni solutii pentru viata lor ci sa isi puna mintea la treaba si sa gandeasca ei insisi pe ce drum doresc sa mearga”.
„Sa lauzi alfabetizarea tocmai in prezenta celor alfabetizati, ar fi o dovada de snobism. Cartea de fata nu se ocupa doar de fata intunecata a Galaxiei Gutenberg ci li se adreseaza cu precadere celor care cred ca traiesc pe fata ei luminoasa”, a scris faimosul semiotician Umberto Eco in recenzia facuta „Civilizatiei analfabetismului”

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.