Mergeţi la vot şi puneţi ştampila după cum vă dictează conştiinţa

Mergeţi la vot şi puneţi ştampila după cum vă dictează conştiinţa

0 156

Este îndemnul liberalilor braşoveni pentru electoratul chemat să răspundă cu DA sau NU în cazul Referendumului pentru familie

Este îndemnul liberalilor braşoveni pentru electoratul chemat să răspundă cu DA sau NU în cazul Referendumului pentru familie. În 6 şi 7 octombrie, cetăţenii sunt chemaţi să răspundă dacă sunt de acord ca în Constituţie să fie operată o modificare prin care căsătoria este definită ca uniunea între un bărbat şi o femeie, nu doar între soţi.
Pentru că în Codul Civil, căsătoria este definită clar drept uniunea între un bărbat şi o femeie, liberalii braşoveni consideră inutil referendumul. O inutilitate pentru care se alocă însă 167 milioane lei.
Avocatul Adina Durbaca, preşedintele Comisiei Juridice PNL Braşov, spune că sintagma există în Codul Civil; dacă se dorea o reformulare ar fi fost mult mai uşor pentru Guvern să modifice legea specială şi nicidecum să organizeze acest referendum pe bani foarte mulţi.
Totuşi, liberalii îi îndeamnă pe alegători să-şi exercite dreptul constituţional de a vota şi să meargă la referendum.
Un alt minus al referendumului, potrivit liberalilor braşoveni este chiar întrebarea „Sunteţi de acord cu revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament?”, pe care o consideră prea vagă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.