Medicul Marius Nica – 30 de zile in arest la domiciliu

Medicul Marius Nica – 30 de zile in arest la domiciliu

0 631

Ortopedul a fost prins in flagrant la inceputul saptamanii luand suma de 900 de lei de la un investigator sub acoperire iar spaga a fost negociata in propriul cabinet. Luna trecuta, medicul spagar ceruse 1000 de lei de la un alt anchetator, tot pentru o operatie

Ortopedul a fost prins in flagrant la inceputul saptamanii luand suma de 900 de lei de la un investigator sub acoperire iar spaga a fost negociata in propriul cabinet. Luna trecuta, medicul spagar ceruse 1000 de lei de la un alt anchetator, tot pentru o operatie.

In imaginile flagrantului organizat luni de procurori in cabinetul lui Nica din Spitalul Judetean se vede cum medicul brasovean primeste banii de la investigatorul care pretindea ca este un pacient. Procurorii il acuza pe Nica de faptul ca lua bani de la bolnavi pentru interventiile chirurgicale de care acestia aveau nevoie iar inregistrarea flagrantului reproduce exact scena in care medicul ia 1000 de lei de la inspector si replicile pe care le schimba cei doi cu aceasta ocazie:

P: Acuma, asta n-am inteles eu… 1.000 sau 800?
D: Nu, 1000, ai rezolvat, partea mea, tot. Deci cu aparatura, alea, partea mea, tot. Stai linistit. Acuma… Tu cand vrei sa pleci?
P: Stati un pic, deci 1.000 si cu aia 200, deci nu scad din ei?
D: Nu ma, atat cat a ramas. Deci i-ai dat ….. nici o problema, e-n ordine, da?
In urma perchezitiilor d la domiciliul chirurgului Nica au fost ridicati 2.950 de euro si 16.500 de lei, bani susceptibili ca provin din luare de mita. Si din cabinetul medicului anestezist Mariana Stoica procurorii au ridicat 500 de lei, pe care anestezista nu a putut sa-i justifice. Initial, Marius Nica a fost retinut pentru 24 de ore si prezentat a doua zi instantei de la Tribunalul Brasov care a dispus plasare in control judiciar. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunal au depus contestatie care s-a judecat astazi la Curtea de Apel. La iesirea din sala de judecata medicul nu a facut nici un comentariu.

Instanta Curtii de Apel a admis contestatia procurorilor si a dispus luarea masurii de arest la domiciliu fata de inculpatul Marius Nica pentru o perioada de 30 de zile, pana in data de 12 septembrie inclusiv.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.