Măsuri sporite de securitate la UPU de la Spitalul Județean

Măsuri sporite de securitate la UPU de la Spitalul Județean

0 210

Decizia a fost luată după ce o asistentă a fost bruscată sâmbătă noaptea de un pacient băut. Femeia se află în continuare sub supravegherea medicilor după ce a suferit un traumatism cranian cu hemoragie internă

Decizia a fost luată după ce o asistentă a fost bruscată sâmbătă noaptea de un pacient băut. Femeia se află în continuare sub supravegherea medicilor după ce a suferit un traumatism cranian cu hemoragie internă, în încercarea de a-l opri pe bărbatul de 28 de ani să părăsească secţia de primiri urgenţe. Pe numele agresorului internat la Spitalul de Psihiatrie s-a deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoţional.

Nu trece săptămână fără ca personalul de la urgențe să nu se confrunte cu agresiuni din partea pacienților sau a aparținătorilor aflați sub înfluența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Cel mai rău este la sfârșit de săptămână când aproape 20 din cei 200 și chiar 300 de prezentări la urgențe sunt pacienți beți sau care au consumat diferite substanțe interzise. Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă noaptea a fost însă mult mai grav decât de obicei, spune dr. Cristina Vecerdi, șef UPU Brașov.

Majoritatea acestor pacienți care ajung băuți la urgențe nu au alte probleme de sănătătate însă personalul medical este obligat să-i evalueze.
Așa s-a întâmplat și sâmbătă noaptea când bărbatul din București a fost adus la UPU cu un echipaj SMURD și brusc 00155 în timpul consultației a vrut să părăsească spitalul.

Femeia a fost izbită de un perete, s-a lovit la cap și s-a prăbuşit. La ieșirea din Urgențe agresorul a fost imobilizat de agentul de pază și de un ambulanțier și a fost chemată Poliția.

Agresorului i-au fost recoltate probe de sânge iar apoi a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie, unde a rămas internat.

Bărbatului i s-a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Pentru a preîntâmpina astfel de situații conducerea spitalului vrea îmbunătățiri de la viitoarea firmă de pază.

Potrivit dr. Carmen Neculoiu, manager SCJU Brașov, va fi suplimenta un post de pază în unitatea de primiri urgențe astfel încât să fie permanent doi agenți de pază
În ciuda incidentelor de acest fel, medicii fac apel la brașoveni să nu ignore simptomele unor afecțiuni grave și să se prezinte la UPU.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.