Masterclass Academia de Vara Kronstadt – editia a III-a

Masterclass Academia de Vara Kronstadt – editia a III-a

0 995

Profesori de talie mondiala vor sustine la Brasov, Sinaia si Busteni, cursuri de oboi, clarinet, fagot si muzica de camera. Masterclass-ul are loc in perioada 2-9 august sub conducerea Academiei de Vara Kronstadt, al carei fondator este brasovean de origine. Ludovic Armin Cora traieste la Luxemburg si isi doreste sa creeze in timp un adevarat festival la Brasov, in care vedetele sa fie instrumentele de suflat.
La cea de-a treia editie a evenimentului s-au inscris 32 de participanti din cinci tari. Iubitorii de muzica sunt invitati sa asiste la toate cele sase concerte cu intrare libera din Brasov, Busteni si Sinaia.
Joi, 4 august, de la ora 14.00, brasovenii sunt asteptati in Parcul Central la un flashmob special realizat de participantii la academie.
In 5 august, de la ora 17.00, Biserica Neagra va gazdui un concert sustinut de profesorii academiei, iar in 6 august, la Bastionul Tesatorilor va avea loc un concert al participantilor in aer liber, de la ora 19.30.
Gordon Hunt, profesor de oboi la London Philarmonic, considera ca este un adevarat privilegiu sa ii pregateasca pe cursanti.
In 8 august, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” de la Busteni se va desfasura un moment artistic dedicat lui Florinel Ionoaia, care are 40 de ani de activitate profesionala in domeniul studiului oboiului. In 9 august, in incheierea cursurilor academiei de vara, Sala Patria va gazdui concertul sustinut de participanti la oboi, clarinet, fagot si muzica de camera.
KSB Academica este un proiect cultural care are rolul de a imbogati patrimoniul cultural romanesc si international, prin educatie muzicala.oboi1
Muzicianul amator Serge Thill, cantaret la oboi, este fericit ca timp de o saptamana nu numai ca va intalni muzicieni profesionisti dar si se va simti ca un adevarat muzician.
Structura cursurilor Academiei este formata din instrumentele flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompeta si trombon. Academia creeaza posibilitatea unui dialog de la egal la egal, intre generatiile de participanti la curs, cu varsta intre 10 si 55 de ani.
Diana Iliut este din Suceava si a absolvit anul acesta Colegiul „Ciprian Porumbescu”. Oboiul este instrumentul ei preferat si deja s-a inscris la Conservator.
Cursurile KSB Academica organizate de Ludovic Armin Cora, de origine brasovean, au scopul de a crea intalniri profesionale intre tinerii din invatamantul pre-universitar, universitar si post-universitar si muzicieni de renume international.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.