Marele premiu al Festivalului de Dramaturgie Contemporană a fost câștigat de Teatrul...

Marele premiu al Festivalului de Dramaturgie Contemporană a fost câștigat de Teatrul „Sică Alexandrescu”

0 500

Marele Premiu al Festivalului de Dramaturgie Contemporană Brașov, ediția a XXVI-a, i-a revenit Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, pentru spectacolul „Dansând în noapte”, de Patrick Ellsworth, în regia lui Vlad Massaci.
Premiul pentru scenografie a fost câștigat de Dragoș Buhagiar pentru scenografia spectacolului „Variațiuni pe modelul lui Kraepelin” de Davide Carnevali, regia Alexandru Dabija, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.
Celelalte patru premiu au fost adjudecate tot de Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov.
Anda Galeș a obținut „Premiul pentru cea mai bună actriță” pentru rolurile Denise din spectacolul „Copilul problemă” de George F.Walker, regia Adrian Iclenzan și Alison din spectacolul „Privește înapoi cu mânie” de John Osborne, regia Vladimir Anton, montate la Teatrul „Sică Alexandrescu”.Festivalului de Dramaturgie Contemporană afis 2015
Tot un actor al Teatrului „Sică Alexandrescu”, Bogdan Nechifor, a câștigat trofeul pentru „Cel mai bun actor” cu rolul Jimmy din spectacolul „Privește înapoi cu mânie”, de John Osborne, regia Vladimir Anton.
Premiul pentru regie i-a fost acordat regizorului Vlad Massaci, de la Teatrul „Sică Alexandrescu” pentru regia spectacolului „Dansând în noapte” de Patrick Ellsworth.
Premiul special al juriului i-a revenit actriței Mădălina Ciotea, a Teatrului „Sică Alexandrescu”, pentru rolul Selma, din spectacolul „Dansând în noapte” de Patrick Ellsworth, regia Vlad Massaci.
Juriul Festivalului de Dramaturgie Contemporană, ediția a XXVI-a, care s-a desfășurat în perioada 16-23 noiembrie, a fost format din criticii de teatru Monica Andronescu, Mircea Morariu și Ion Parhon.
La festival au mai participat cu spectacole în concurs Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, și Teatrul Mic din București, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, iar în afara concursului Teatrul de Comedie din București și Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.