Mare surpriză în polica brașoveană – Ialomițianu și-a dat demisia din PNL!

Mare surpriză în polica brașoveană – Ialomițianu și-a dat demisia din PNL!

2 192

Fostul ministru al Finanțelor și fost deputat, profesorul universitar Gheroghe Ialomițeanu și-a prezentat în această dimineață demisia din PNL.
Anunțul făcut de acesta pe pagina sa de faceboock este extrem de succint, respectiv ,, Astazi am decis sa imi dau demisia din PNL Brasov. Multumesc fostilor colegi din acest partid pentru buna colaborare”.

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, dar a fost retras de pe listele pentru alegerile europarlamentare din 2016. De atunci fostul ministru se află în conflict cu pri arul Brașovului – George Scripcaru – cel care a favorizat-o pe tânăra atunci de 23 de ani, Mara Mareș, fica regelui cartofilor din Țara Făgărașului în detrimentul lui Gheroghe Ilomițeanu.

Mai amintim că Ialomițianu are 59 de ani și este licențiat al Universității de Vest din Timișoara, având și un doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai.
Înainte de Revoluție, Gheorghe Ialomițianu a fost, timp de doi ani, economist la Întreprinderea de Scule Râșnov, iar în perioada 1985-1993 a fost profesor la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”.
În 1993 și-a început cariera universitară ca lector în cadrul Universității Transilvania din Brașov, unde începand din 2008 ocupă funcția de conferențiar.
A fost timp de patru ani (1997-2001) director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Brașov, iar apoi, timp de 7 ani, a fost director executiv adjunct în cadrul aceleiași instituții.
În perioada 2008 – 2016 a fost deputat PDL. A fost numit ministru al finanțelor la data de 3 septembrie2010, urmându-i lui Sebastian Vlădescu în guvernul Boc.
Acum este și vicepreședinte al Asociațiilor Profesiilor Liberale din România, din ianuarie 2020 urmând să devină președintele acestei asociații.

Vom reveni.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Plecare fara efect. Ialomitianu, dpdv politic, era de mult timp la locul sau, adica nicaieri. Organizatia PNL nu a avut niciodata nevoie de expertiza economica a fostului ministru. A plecat la ordin. A fost un traseist politic. Si asa a ramas. Pentru cei care nu-si mai amintesc, Ialomitianu a trecut pe la partidul lui Coposu (PNT), ca mai apoi sa treaca cativa ani prin Baritiu nr. 1, fara a compatibiliza cu PSD-istii. De aici a trecut la PD, cu un stagiu la APR (poate dl. G.Scripcaru isi aminteste) si mai apoi PD-L respectiv la PNL. Cat a fost ministru la Finante, nici macar un brasovean nu isi mai aimteste daca a facut cel putin un lucru pentru Brasov. Deci un traseist si un oportunist.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.