Mare atentie la gheata de pe trotuare!

Mare atentie la gheata de pe trotuare!

0 395

Zapada care ingheata pe timp de noapte a devenit grija tuturor brasovenilor nevoiti sa iasa din case in aceasta perioada. Cei mai multi poarta incaltaminte care sa-i fereasca de alunecus sau merg cât mai incet posibil. Din fericire, la Brasov trotuarele sunt circulabile, datorita, in parte, si Politiei Locale, care a avertizat proprietarii de cladiri si de firme sa curete zapada din fata proprietatilor

Zapada care ingheata pe timp de noapte a devenit grija tuturor brasovenilor nevoiti sa iasa din case in aceasta perioada. Cei mai multi poarta incaltaminte care sa-i fereasca de alunecus sau merg cât mai incet posibil.
Din fericire, la Brasov trotuarele sunt circulabile, datorita, in parte, si Politiei Locale, care a avertizat proprietarii de cladiri si de firme sa curete zapada din fata proprietatilor.
Chiar si asa, numarul celor care ajung la spital cu entorse, fracturi sau luxatii, creste semnificativ pe perioada iernii.
Brasovenii nu se plâng de starea trotuarelor, pe care pot merge fara sa alunece. Unii au mare grija sa aleaga incaltamintea potrivita. Cei mai multi insa, calca pe zapada cu mare grija.gheata trotuar1
Din pacate, nu toata lumea reuseste sa treaca cu brio exercitiile de echilibristica. In sezonul rece, zeci de persoane ajung la urgente cu diverse traumatisme dupa caderea pe gheata.
Numai in ultimele 24 de ore, SMURD Brasov a intervenit la opt solicitari de acest gen, dar alti pacienti au fost dusi la spital cu masinile Ambulantei.
In urma cu doua zile, oamenii legii i-au avertizat pe brasoveni ca sunt obligati prin lege sa isi curete zapada si gheata din fata caselor si a firmelor si sa indeparteze turturii. In caz contrar, proprietarii risca sa primeasca sanctiuni intre 500 si 1.000 de lei, iar firmele intre 1.000 si 2.000 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.