Maidanezi carati cu duba pe strazile Brasovului

Maidanezi carati cu duba pe strazile Brasovului

1 456

Desi Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân strânge continuu patrupede de pe strazi, haite de maidanezi isi fac inca veacul in trei cartiere. In Tractorul, Bartolomeu şi Noua, câinii apar ca ciupercile după ploaie iar riveranii banuiesc ca sunt adusi noaptea cu dubele din afara orasului. Incursiunile hingherilor din timpul zilei sunt inutile

Desi Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân strânge continuu patrupede de pe strazi, haite de maidanezi isi fac inca veacul in trei cartiere. In Tractorul, Bartolomeu şi Noua, câinii apar ca ciupercile după ploaie iar riveranii banuiesc ca sunt adusi noaptea cu dubele din afara orasului. Incursiunile hingherilor din timpul zilei sunt inutile, pentru care maidanezii ies sa-si caute hrana abia dupa lasarea serii.
Pe timp de noapte, câinii fără stăpân vin de la periferia oraşului, să caute mâncare la ghenele de gunoi din cartiere. Pe lângă faptul că le tulbură liniştea şi murdăresc locurile de joacă, braşovenii sunt îngrijoraţi pentru copii, Astăzi, hingherii au încercat să dea de urma câinilor pe strazile Soarelui si Cocorului şi în zona virană de la Prefa, unde îşi fac veacul mai mulţi câini dar nu au găsit nici măcar un patruped.
Deşi nu este o noutate problema maidanezilor, numărul acestora a crescut de câteva săptămâni. Cartierele cu cei mai mulţi câini sunt Tractorul, Bartolomeu şi Noua, unde deşi Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân a strâns patrupedele, au apărut altele. Cel mai probabil, câinii sunt aduşi şi descărcaţi pe timp de noapte, cu diverse maşini.
Informaţiile vin de la cetăţeni, care din păcate, nu au putut identifica numărul autovehiculelor, spune Dorin Moldovan, tehnician veterinar Serviciul de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân Braşov.maidanezi elevi2O altă problemă o reprezintă câinii aflaţi în grija societăţilor comerciale. Deşi Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân a derulat o campanie de sterilizare a patrupedelor aflate în incinta acestor firme pentru a stagna înmulţirea lor, între timp, au apărut alţi câini.
Braşovenii care văd maşini suspecte din care sunt descărcaţi câini sunt rugaţi să sune la 112.
Abandonarea unui animal se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. Hingherii braşoveni au strâns peste 500 de maidanezi de la începutul anului de pe străzile municipiului. Mai mult de jumătate din ei au fost daţi spre adopţie către Asociaţia Milioane de Prieteni.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Triplati eutanasierea maidanezilor si amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care sunt prinsi cu maidanezii in duba .

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.