Mai multe sesizări de corupţie la DGA Braşov decât anul trecut

Mai multe sesizări de corupţie la DGA Braşov decât anul trecut

0 128

Potrivit poliţiştilor din cadrul DGA Braşov pe primul semestru al anului 2018 au fost preluate 10 sesizări scrise de fapte de corupţie dintre care 8 au fost înaintate structurilor de parchet iar 2 s-au finalizat cu întocmirea de dosare penale

Cetăţenii şi lucrătorii din poliţie au acum la dispoziţie mai multe căi de a anunţa fapte de corupţie. Unele sesizări se pot finaliza cu flagrant şi pedepsirea făptuitorului.
Potrivit poliţiştilor din cadrul DGA Braşov pe primul semestru al anului 2018 au fost preluate 10 sesizări scrise de fapte de corupţie dintre care 8 au fost înaintate structurilor de parchet iar 2 s-au finalizat cu întocmirea de dosare penale.

Numărul sesizărilor este mai mare faţă de anul trecut ţinând cont că în întreg anul 2017 s-au înregistrat 7 sesizări. Sarmizia Petcu – purtător de cuvânt al DGA, spune că cel mai facil canal este fără îndoială call centerul anticorupţie 0800 806 806 apel gratuit.

Sesizarea este gestionată de un operator şi transmisă unităţii de parchet competente care sub coordonarea unui procuror poate organiza un flagrant.

Cel mai recent caz care s-a soluţionat şi cu o condamnare definitivă pentru dare de mită a avut loc în Braşov în noiembrie 2017. Atunci un poliţist a denunţat un şofer care a încercat să-i ofere mită 1000 de lei pentru a nu fi sancţionat pentru conducerea autovehiculului fără permis auto.
Cazul s-a încheiat cu o condamnare definitivă pentru conducătorul auto la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.