Lucrările de modernizare a Aeroportului Suceava se apropie de final. La Brasov...

Lucrările de modernizare a Aeroportului Suceava se apropie de final. La Brasov doar se fura!!

0 1070

Nu vrem sa le facem „sange rau” brasovenilor , fagarasenilor , covasnenilor dar in vreme ce, de vreo7 ani o gasca de neispraviti in frunte cu Aristotel cel mititel, cu Georgica fara frica, ori Nitza fara piulitza! ne-ati dus cu vorba, promitand, fiecare in numele propriului partid, ca vor face la Brasov un Aeroport modern… ce n-a vazut nici Madridul, nici Maglavidul! Asa e, nu s-a vazut,ca nu e…
In vremea asta, la Suceava – un oras un pic mai rasarit decat Fagarasul – (ca si Timisoara, la Satu Mare, Arad, Tg. Mures, Sibiu, Iasi, Bacau, ba chiar si la Tulcea, modernizarea ori reconstructia unor aeroporturi „in rand cu lumea” au fost realizari cu care politicienii de-acolo se puteau legitima ca „presteaza” politichie pentru proprii concetateni.
Ce au facut ai nostri? Ne-au mintit si pacalit cu nerusinare, pushcariabilul Cancescu betonand o bizara pista in mijlocul campului pentru a mai da un tun/contract de 30 milioane euro cu prietenul de la Vectra!
Directorul aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a anunţat ieri că ultima investiţie finalizată din cadrul proiectului de modernizare este turnul de control, acesta urmând să fie predat către Romatsa pentru montarea echipamentelor. cancescu bataie de joc pt bvIoan Măriuţa a apreciat că noul turn de control al Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava va fi cel mai modern din România. Directorul aeroportului a precizat că în momentul de faţă se lucrează la finalizarea platformei de îmbarcare – debarcare.
Platforma are o capacitate de şase avioane, patru de tip C, modelul SAB 2000, folosite de Tarom, şi două de tip D, respectiv Airbus 318 sau 320, şi Boeing 737, aeronave folosite în momentul de faţă de companiile low-cost, dar şi de Tarom. El a subliniat faptul că proiectul de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava va fi finalizat până la termenul stabilit, respectiv 25 octombrie 2015.Ioan Măriuţa a mai adăugat că în prezent se lucrează şi la sistemul de balizaj şi, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare vor începe şi lucrările de marcare europeana a pistei de aterizare/decolare. La finalizarea proiectului, Suceava va avea cel mai modern şi mai bine dotat aeroport din România.
Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava este singurul din România care îşi finalizează lucrările de modernizare, cu investiţii noi în pista de aterizare – decolare, căi de rulare, platformă de îmbarcare-debarcare, sistem de navigare, ILS, turn de control nou, dar şi o aerogară modernizată.
Aeroportul îşi va continua modernizarea, intenţia administraţiei judeţene fiind de a transforma pavilionul principal al Centrului Economic Bucovina Suceava într-un terminal de plecări modern pentru zborurile internaţionale. De asemenea, în alte două pavilioane ale CEBS vor fi amenajate terminale pentru sosirile internaţionale. Nu în ultimul rând, alte două pavilioane ale Centrului Economic Bucovina vor fi amenajate ca terminale pentru zborurile de tip cargo.
Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind in prezent de 104,9 milioane de lei, fără TVA.
Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 1200 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea , deja finalizata a unui turn de control la standarde europene şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS. (Radu Matei, fost ing, la ICA)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.