Liberalii vor depolitizarea totala a administratiei

Liberalii vor depolitizarea totala a administratiei

1 465

Prefectii si toti sefii de institutii publice trebuie sa fie, la randul lor, tehnocrati. Este opinia parlamentarului PNL Nicolae Vlad Popa, care crede ca primenirea Guvernului este binevenita, dar schimbarea nu trebuiie sa se limiteze doar la ministri

Prefectii si toti sefii de institutii publice trebuie sa fie, la randul lor, tehnocrati. Este opinia parlamentarului PNL Nicolae Vlad Popa, care crede ca primenirea Guvernului este binevenita, dar schimbarea nu trebuiie sa se limiteze doar la ministri.
Liberalii sustin depolitizarea totala a administratiei, ceea ce presupune schimbarea tuturor sefilor institutiilor de stat. Daca vor fi schimbati doar ministrii, esaloanele 2, 3 si 4 vor ramane in continuare politizate. Prin urmare, noul guvern ar trebui sa schimbe secretari de stat, sefi de agentii, prefecti, directori de institutii deconcentrate, crede senarul Popa.
Parlamentarul brasovean sustine ca noii ministri vor fi informati punctual despre institutiile care trebuie conduse de specialisti si nu membri de partid. Potrivit reprezentantilor PNL, noul Guvern trebuie sa aiba o agenda care sa corespunda cu solicitarile formulate de societatea civila. Acestea se refera la schimbarea comportamentului politic, inlaturarea flagelului coruptiei si asumarea transparenta a obligatiilor pe care statul le are in raport cu cetatenii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.