Liberala Grecea vrea sa impiedice abandonul scolar

Liberala Grecea vrea sa impiedice abandonul scolar

0 380

Sistarea venitului minim garantat pentru parintii care nu-si duc copiii la scoala. Este propunerea deputatei Maria Grecea pentru reducerea abandonului scolar in Romania. Pentru a creste siguranta in scoli, Grecea vrea si ca elevii sa fie obligati sa poarte semne distinctive in timpul orelor de curs.

Sistarea venitului minim garantat pentru parintii care nu-si duc copiii la scoala. Este propunerea deputatei Maria Grecea pentru reducerea abandonului scolar in Romania. Pentru a creste siguranta in scoli, Grecea vrea si ca elevii sa fie obligati sa poarte semne distinctive in timpul orelor de curs. Autoritatile trebuie sa elaboreze un plan national de siguranta in scoli iar in urmatorii 5 ani sa imprejmuiasca toate unitatile de invatamant preuniversitar.
Liberala Grecea crede ca in prezent legea nu a instituit masuri care sa ii determine pe toti parintii sa respecte dreptul copiilor de a avea acces la educatie. Una din propuneri este aceea de a sista venitul minim garantat pentru parintii care nu-si duc copiii la scoala. Grecea sustine si aprobarea altor masuri pentru a-i determina pe parinti sa-si trimita copiii la scoala.elevi burse
O alta propunere legislativa care nu a trecut insa de Senat este de a face scolile si gradinitele mai sigure. De aceea, Grecea solicita modificari ale legii 35 din 2007. Practic se doreste ca toate scolile sa fie imprejumuite iar elevii sa poata avea acces doar daca poarta un insemn distinctiv. Autoritatile trebuie insa sa puna la punct un plan national de siguranta in scoli.
Tot in domeniul educational deputata brasoveana va propune in urmatoarea sesiune parlamentara ca orele de curs sa se desfasoare dimineata, pentru a permite si derularea programului de tip scoala dupa scoala.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.