Lacul Noua a fost repopulat din nou cu pesti!

Lacul Noua a fost repopulat din nou cu pesti!

0 562

Dupa ce la sfarsitul lunii iulie a avut o prima actiune de repopulare a lacului dupa amenajarea din 2012, astazi inca 200 de kilograme de caras si crap fitofag au ajuns in apa parcului din Noua. Carasul si crapul fitofag sunt specii recomandate pentru a preveni cresterea necontrolata a algelor si a altor plante subacvatice

Dupa ce la sfarsitul lunii iulie a avut o prima actiune de repopulare a lacului dupa amenajarea din 2012, astazi inca 200 de kilograme de caras si crap fitofag au ajuns in apa parcului din Noua.
Carasul si crapul fitofag sunt specii recomandate pentru a preveni cresterea necontrolata a algelor si a altor plante subacvatice. Actiunea de repopulare derulata de administratorul lacului, cu sprijinul municipalitatii brasovene, vine ca urmare a masurilor de interzicere a pescuitului in aceasta zona de agrement. Chiar si asa mai sunt pescari de ocazie care au reusit sa reduca considerabil numarul de pesti din lac.
Actiunile de repopulare vor continua pana la sfarsitul lunii septembrie urmand sa se aduca in total circa 2 tone de peste. Cei care locuiesc in zona spun ca masura este binevenita pentru a pastra aspectul curat al lacului. Unii chiar au vrut sa ia parte si ei la eliberarea pestilor si au pus mana pe o folie pentru a le face pestilor caderea in apa cat mai lina.lac noua1

In urma cu 4 ani lacul de la Noua a fost desecat si a fost indepartata vegetatia parazitara. Cu acea ocazie s-a si motat o membrana geotextila care are rolul de a impiedica cresterea vegetatiei nedorite. Un an mai tarziu intreaga zona de agrement de la Noua a fost reamenajata. S-au refacut aleile, a fost schimbat mobilierul urban si stalpii de iluminat public si s-au refacut zonele verzi.
Proiectul de reamenajare a zonei de la lacul din Noua s-a facut cu bani de la Administratia Fondului de Mediu prin Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati. 10% din lucrarile in valoare de peste 2 milioane de lei au fost suportate de municipalitatea brasoveana. Pentru a-i descuraja pe eventualii pescari de ocazie in apa lacului, politistii locali vor supraveghea permanent zona.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.