Investitii majore in infrastructura de apa si canal in Sacele

Investitii majore in infrastructura de apa si canal in Sacele

0 562

34 de milioane de euro vor fi investiti in urmatorii ani in conducte pentru alimentarea cu apa potabila si canalizare- Lucrarile sunt prevazute master planul judetean pentru sectorul de apa potabila si apa uzata.

34 de milioane de euro vor fi investiti in urmatorii ani in conducte pentru alimentarea cu apa potabila si canalizare- Lucrarile sunt prevazute master planul judetean pentru sectorul de apa potabila si apa uzata. Documentul stategic prevede investitii de peste 100 de milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, in mai multe localitati din judet.

Master Planul judeten pentru apa potabila si apa uzata dar si lista de investitii prioritare propuse in perioada 2014-2020 au fost aprobate de consiliul judetean in sedinta de miercuri. In total, aproximativ 105 milioane de euro vor fi investiti in infrastructura de apa si canal din judetul Brasov. Cei mai multi bani, aproximativ 34 de milioane de euro, vor ajunge la Sacele. PRIMARIA SACELE

In momentul de fata, doar o parte a municipiului Sacele are retea de canalizare, desi investitii in extinderea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare au mai fost facute in ultimii ani. Nici apa de la izvoarele folosite pentru alimentarea cu apa potabila nu mai este suficienta.

Peste 16 milioane de euro vor fi investiti in reteaua de distributie pentru alimentarea cu apa in statii de pompare si rezervoare. Alte aproape 18 milioane de euro vor fi folosite pentru retelele de canalizare si pentru achizitia de statie de epurare si pompare a apei menajere.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.