Instructaj pentru pietoni si soferi de la Politia Rutiera

Instructaj pentru pietoni si soferi de la Politia Rutiera

Mai multi soferi au fost opriti ieri in zona Faget de catre politistii rutieri. Nu pentru ca ar fi comis vreo infractiune, ci pentru a lua la cunostinta obligatiile pe care le au in apropierea trecerilor de pietoni. Si pietonii au avut parte de un mic instructaj despre cum trebuie sa se asigure inainte de a se angaja in traversarea strazii

Mai multi soferi au fost opriti ieri in zona Faget de catre politistii rutieri. Nu pentru ca ar fi comis vreo infractiune, ci pentru a lua la cunostinta obligatiile pe care le au in apropierea trecerilor de pietoni. Si pietonii au avut parte de un mic instructaj despre cum trebuie sa se asigure inainte de a se angaja in traversarea strazii.
Atat pietonii cat si soferii au primit din partea politistilor pliante care le explica in detaliu felul in care trebuie sa se comporte la trecerile de pietoni, cand unii traverseaza iar ceilalti trebuie sa le acorde prioritate.
Pietonii si soferii considera utila campania iar asigurarea in preajma trecerilor de pietoni este foarte trafic bv1importanta, mai ales ca unii dintre ei au fost implicati in incidente neplacute.
Politia Brasov sustine ca o atitudine preventiva in trafic va poate feri de incidente rutiere nedorite.
Anul 2016 a debutat la Brasov cu 4 incidente petrecute la foarte scurt timp unul de celalalt, in care 4 pietoni si-au pierdut viata dupa ce au fost loviti chiar pe trecerea de pietoni.
Ulterior, Politia si municipalitatea, prin reprezentantii lor in comisia de circulatia, s-au contrazis in legatura cu masurile care trebuie implementate pentru cresterea sigurantei in trafic.
Dupa ce li s-a sugerat sa faca mai multa preventie, oamenii legii au intensificat actiunile de informare in trafic precum cea desfasurata astazi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.