Implementarea cardului in Sanatate – un dezastru

Implementarea cardului in Sanatate – un dezastru

0 725

Cardul national de sanatate este depasit iar implementarea - dezastroasa! Este parerea mai multor medici si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, nemultumiti de modul in care a decurs campania promovata de minister. Sistemul informatic s-a blocat de nenumarate ori si a creat haos pentru pacienti si medici

Cardul national de sanatate este depasit iar implementarea – dezastroasa! Este parerea mai multor medici si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, nemultumiti de modul in care a decurs campania promovata de minister. Sistemul informatic s-a blocat de nenumarate ori si a creat haos pentru pacienti si medici.

Problemele iscate in luna mai din cauza cardului national de sanatate a fost subiect de discutia la congresul national SANO-HELP.

Medicii s-au plans de modul in care a fost aplicat acest sistem. Conf. prof. dr. Ileana Constantinescu, seful Sectiei Virusologie de la Spitalul Clinic Fundeni, spune ca este foarte bine ca acest sistem este implementat dar organizarea implementarii este dezastroasa.

Organizarea implementarii nu a fost gandita. Chiar daca toata lume se bucura ca exista cardul, este foarte civilizat si foarte in regula, implementarea ca pacientii si medicii deopotriva sa ajunga la disperare incercand sa intre in legalitate.Cardul de sanatate CU CITITOR

Si reprezentantii asociatiilor de pacienti au condamnat modul in care este aplica cardul national de sanatate. Unii, printre care Gheorghe Ionescu, presedinte Asociatia „SANO-HEP” Romania, considera chiar ca instrumentul este depasit.

La caselor judetene de asigurari de sanatate, mii de persoane stau inca la rand pentru a-si ridica dispozitivul care le permite decontarea serviciilor medicale.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.