ICCJ a decis – Primarul Brasovului, George Scripcaru va fi cercetat in...

ICCJ a decis – Primarul Brasovului, George Scripcaru va fi cercetat in libertate

Primarul George Scripcaru va fi cercetat in libertate, sub control judiciar. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri cererea de arestare preventiva a edilului Brasovului si a altor doi inculpati in dosarul instrumentat de DNA privind contractele de la Tetkron-Bepco

Primarul George Scripcaru va fi cercetat in libertate, sub control judiciar. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri cererea de arestare preventiva a edilului Brasovului si a altor doi inculpati in dosarul instrumentat de DNA privind contractele de la Tetkron-Bepco. Instanta Suprema a respins ca nefondata contestatia formulata de catre DNA la decizia Curtii de Apel Brasov de saptamana trecuta, care hotarase masura controlului judiciar in acest dosar.

Desi nu i s-a interzis sa-si reia postul de primar, George Scripcaru a preferat sa intre in concediu in aceasta perioada, la sfatul aparatorilor sai.
Ceilalti doi inculpati din dosar, Mihai David si Simina Costan, administratorii Bepco, au formulat si ei contestatie la decizia Curtii de Apel Brasov, prin care le era interzis sa stea de vorba unul cu altul. De vreme ce, potrivit chiar procurorilor, cei doi au o relatie si locuiesc impreuna, interdictia era ciudata.

Judecatorii de la Inalta Curte au decis in urma contestatiei sa o inlature, decizie considerata satisfacatoare de catre Ionel Arama, avocatul celor doi.

Celelalte interdictii de a nu lua legatura cu suspectii sau martorii din dosar raman valabile in toate cele trei cazuri. Decizia Inaltei Curti este definitiva.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.