Hram la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena”

Hram la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena”

0 717

Sarbatoare mare la Biserica Ortodoxa din cartierul Valea Cetatii. Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" a praznuit ieri hramul lacasului de cult dar si Inaltarea Domnului. La ceremonie au fost invitati si reprezentanti ai celorlalte culte religioase din Brasov. 33.000 de femei si 16.000 de barbati din Brasov si-au sarbatorit astazi ziua numelui.

Sarbatoare mare la Biserica Ortodoxa din cartierul Valea Cetatii. Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena” a praznuit ieri hramul lacasului de cult dar si Inaltarea Domnului. La ceremonie au fost invitati si reprezentanti ai celorlalte culte religioase din Brasov. 33.000 de femei si 16.000 de barbati din Brasov si-au sarbatorit astazi ziua numelui.

Preotii au binecuvantat ofrandele aduse de credinciosi pentru pomenirea mortilor. Oamenii au adus coliva dar si vin, oua rosii si cozonaci, asa cum cere traditia de ziua Inatarii Domnului.

Preotii au facut apoi pomenirea tuturor eroilor romani cazuti pe campurile de lupta pentru credinta, libertatea si apararea tarii. De asemenea s-au pomenit si cei trecuti la cele vesnice.

La slujba a fost oficiata, alaturi de un sobor numeros de preoti ortodocsi si preoti romano-catolici, greco-catolici, evanghelici, reformati si unitarieni. hram sf. ctin elena1

Cadre 02.12!!!! La sfarsitul liturghiei s-a cantat „Multi ani traiasca” in cinstea tuturor credinciosilor care isi aniverseaza ziua numelui.

Sute de brasoveni s-au rugat pentru rudele decedate sau pentru sanatate.

La Brasov, peste 33 de mii de femei poarta numele Elena, Nuti, Lenuta, Ileana, Constanta, Constantina si peste 16 de mii de barbati se numesc Constantin, Costin, Costica, Costel si Costelus.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.