Groapa de gunoi pe Dealul Melcilor

Groapa de gunoi pe Dealul Melcilor

0 521

O adevarata groapa de gunoi au descoperit „Prietenii Padurilor” si tinerii liberali in timp ce ecologizau Dealul Melcilor! Daca junii de la PNL au fost surprinsi de ce au gasit, ecologistii de la „Prietenii Padurilor” se confrunta des cu asemenea situatii. Diferenta este ca, de aceasta data, a fost vorba despre o arie protejata, din care voluntarii au scos zeci de saci de gunoi in numai o ora

O adevarata groapa de gunoi au descoperit „Prietenii Padurilor” si tinerii liberali in timp ce ecologizau Dealul Melcilor! Daca junii de la PNL au fost surprinsi de ce au gasit, ecologistii de la „Prietenii Padurilor” se confrunta des cu asemenea situatii. Diferenta este ca, de aceasta data, a fost vorba despre o arie protejata, din care voluntarii au scos zeci de saci de gunoi in numai o ora.

In plin scandal legat de adoptare a unui Cod Silvic care sa salveze padurile romanesti, voluntari brasoveni au trecut la fapte si incearca sa protejeze padurile prin propriile mijloace si puteri. 40 de voluntari de la Tineretul National Liberal si asociatia „Prietenii Padurii” s-au echipat corespunzator, s-au inarmat cu manusi si cu saci de plastic si au trecut la ecologizarea padurii de pe Dealul Melcilor. In mai putin de o ora, tinerii au reusit deja sa stranga mai multe zeci de saci de gunoaie aruncate de brasoveni in padure.

Surpriza cea mare a venit tocmai cand tinerii se pregateau sa plece spre casele lor. Cativa dintre ei au descoperit o adevarata groapa de gunoi care ar fi putut umple cu usurinta un camion de la salubritate.ecologizare2

In preajma gropii de gunoi era amenajata si o toaleta improvizata (min 11:00), semn ca zona este vizitata destul de des iar deseurile s-au strans intr-o perioada destul de indelungata de timp.

Prin zona mai sunt si amatori de scurte drumetii, care nu sunt nici ei de acord cu modul in care se poarta cu natura unii dintre semenii nostri.

Tinerii spun ca vor mai organiza si alte actiuni de ecologizare, dar si altele prin care vor incerca sa atraga atentia brasovenilor asupra felului in care se poarta cu natura. Un bun pe care nu-l mai putem recupera odata de l-am deteriorat.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.