Garda de Mediu a amendat Protan cu alti 50.000 de lei

Garda de Mediu a amendat Protan cu alti 50.000 de lei

0 332

Societatea Protan Codlea a fost amendata cu inca 50.000 de lei, dupa ce primise recent o sanctiune de 40.000 de lei. In 26 octombrie, o echipa de comisari ai Garzii Nationale de Mediu, insotita de reprezentanti ai Odiciului de Studii Pedologice si Agrochimice Brasov si ai Primariei Municipiului Codlea s-a deplasat Protan pentru prelevarea de probe de sol de pe terenurile din apropierea societatii

Societatea Protan Codlea a fost amendata cu inca 50.000 de lei, dupa ce primise recent o sanctiune de 40.000 de lei. In 26 octombrie, o echipa de comisari ai Garzii Nationale de Mediu, insotita de reprezentanti ai Odiciului de Studii Pedologice si Agrochimice Brasov si ai Primariei Municipiului Codlea s-a deplasat Protan pentru prelevarea de probe de sol de pe terenurile din apropierea societatii.
Ca urmare, in data de 29 octombrie, Garda Nationala de Mediu a aplicat o amenda de 50.000 de lei si, in functie de rezultatele analizelor de sol, ar putea impune masuri de depoluare a solului.
Codleanul Ervin Albu, cel care a protestat extrem in luna august la Brasov, turnand pe usa Prefecturii zeama prelevata din dejectiile Protan, a depus plangere impotriva societatii. Un exemplar a fost trimis si pe adresa Senatului Romaniei. Conducerea Garzii Nationale de Mediu precizeaza in scrisoarea trimisa fostului consilier local din Codlea ca va monitoriza in continuare modul in care societatea va intelege sa respecte legislatia in domeniul mediului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.