„Fostii candidati la Primaria Brasov sa faca tot ce-au promis in campanie!”

„Fostii candidati la Primaria Brasov sa faca tot ce-au promis in campanie!”

0 526

Singurul consilier care nu face parte, deocamdata, din nicio comisie este reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor, Arnold Ungar. Cum legea spune insa ca fiecare consilier trebuie sa faca parte dintr-o comisie, si acesta va trebuie sa fie cooptat in una din cele 7 comisii

Dupa o sedinta maraton, municipiul Brasov are un nou Consiliu Local. Inceputa joi la ora 14:00, sedinta de plen pentru constituirea noului legislativ la nivel local a durat mai bine de patru ore. Sedinta a debutat cu validarea noilor alesi – din cei 27 de consilieri locali, 10 sunt liberali, 8 social democrati, cate doi provin de la UDMR, PER, FDGR si PMP, iar unul – Serban Sovaiala – este independent. Pe listele PER figurau Mariana Sebeni Comsa si Adina Donosa. Fosta jurnalista are un loc si in Consiliul Judetean, astfel ca a ales aceasta din urma institutie. In locul ei ar fi trebuit sa intre urmatorul pe lista, Nicolae Onica, insa acesta a fost exclus din partid, astfel ca locul sau a fost ocupat de sotul Marianei Sebeni, Marius Comsa, care era al patrulea pe lista. Validarea lui Comsa a declansat un mic razboi intern in PER.
Fiecare din cei doi consilieri ecologisti s-a abtinut atunci cand a venit vorba de validarea celuilalt. O modificare mai urmeaza sa fie facuta in componenta consiliului. Azi, in sedinta de constituire a Consiliului Judetean, consilierul local Imelda Toaso va opta pentru functia de ales al judetului, astfel ca locul ei in Consiliul Local va fi luat in sedinta urmatoare de Tamas Torro. Dupa validare, fiecare consilier a depus juramantul.
Odata constituit noul Consiliu Local, s-a incheiat si rolul prefectului judetului, care a asistat la sedinta si care le-a urat tuturor succes si sa lucreze in folosul comunitatii. Urmatorul punct pe ordinea de zi a fost validarea primarului ales si depunerea juramantului. Dupa ce a rostit formula de investire, George Scripcaru le-a reamintit tuturor candidatilor la functia de primar al municipiului Brasov sa faca tot ceea ce au promis in campania electorala.cl brasov
Pentru alegerea celor doi viceprimari au existat patru propuneri. Adrian Oprica, liderul de grup al PNL, i-a propus pe Barabas Laszlo d ela UDMR si pe Costel Mihai de la PMP. PSD l-a propus pe Razvan Popa, iar FDGR l-a propus pe Arnold Ungar. Primii doi au obtinut cate 16 voturi, in timp ce Popa si Ungar au obtinut cate 10 voturi, astfel ca Barabas Laszlo si Costel Mihai sunt viceprimarii Brasovului.
Dupa ce si viceprimarii au depus juramantul, a urmat constituirea comisiilor, proces care s-a intins din nou pe o durata destul de importanta. Singurul consilier care nu face parte, deocamdata, din nicio comisie este reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor, Arnold Ungar.
Cum legea spune insa ca fiecare consilier trebuie sa faca parte dintr-o comisie, si acesta va trebuie sa fie cooptat in una din cele 7 comisii. La fel s-a intamplat si in mandatul precedent cu un alt consilier local al germanilor, Cristian Macedonschi, care acum face parte din comisia cu numarul 6, care se ocupa de probleme de gospodarie comunala si locativa, agricultura, cadastru, fond funciar si registru agricol, fond forestier, servicii comunitare si de utilitate publica.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.