Finantarea in Liga secunda o mare problema! FC Brasov discutii cu italienii;...

Finantarea in Liga secunda o mare problema! FC Brasov discutii cu italienii; UNIREA Tarlungeni asteapta finantare!

0 876

Va este cunoscut rezultatul meciului direct FC Braşov – Unirea Tărlungeni (egal doar la prima vedere, adversarii au dat fiecare cate un gol!!) s-a terminat cu 2-0 (1-0), in urma unui autogol semnat de Popescu care a catapultat în propria plasă o minge venita dintr-o centrare si Manole (min. 90), care a finalizat o acţiune prelungită a ,,stegarilor”.
Mai putin cunoscute va sunt problemele legate de finantare, care preocupa la maximum cele doua cluburi. La brasoveni care continua lupta de calificare în play-off, dupa o perioada in care administratia municipala si chiar judeteana a sustinut echipa, patronul Ioan Neculaie a fost lasat singur. Pana la CONVOCARE CL 04.04.2016arestarea acestuia lucrurile, chiar si „scartaind”, mergeau, acum insa se cauta finantatori. La meciul celor de la FC Braşov cu UNIREA Tarlungeni, în tribuna oficială s-a aflat şi reprezentantul firmei Nilor Group LTD (a nu se confunda cu NIRO Investment Grup) care pare a fi cel care sa fi deschis negocieri pentru preluarea echipei.
Problemele legate de finantarea echipei Unirea Tărlungeni nu sunt prea bine cunoscute. Fara indoiala chiar si o echipa care activeaza in Liga secunda are o cheltuiala destul de mare care trebuie acoperita de undeva (jucatori, deplasari, prime, cazare, arbitri, antrenori, conducere etc.) . Pana in prezent principalul finantator al echipei ramane Primaria Tarlungeni, adica bugetul localitatii.
Pentru ca banii sunt din bugetul public (trebuie respectata o procedura ce urmareste incadrarea in legislatia in vigoare). Vineri au fost convocati consilierii locali pentru aprobarea sustinerii financiare, asa dupa cum se vede din Convocatorul alaturat.
Cu toate ca sedinta era statutara (conditiile de convocare respectate, numarul de consilieri prezenti regulamentar etc.), doamna Ligica Soana (PSD)- presedinte de sedinta, a propus ….amanarea pentru luni, din cauza ca lipsea … jurista consiliului local, Cazan Diana.
La sedinta au fost prezenti si un numar de 5 membri ai „Grupului de inițiativă civică locala”, cu o pozitie mai speciala fata de cheltuirea banului public si care au distribuit un material tuturor celor prezenti (consilierilor, primarului si viceprimarului) .
Gurile rele spun ca lipsa juristei era doar o manevra de ultima ora pentru amanarea sedintei Consiliului Local Tarlungeni, asta pentru ca in sala erau prezenti cei din „Grupul de inițiativă civică locala”. Vom reveni.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.