Festivități în Piața Sfatului, cu ocazia absolvirii promoției 2018 a Academiei Forţelor...

Festivități în Piața Sfatului, cu ocazia absolvirii promoției 2018 a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”

0 197

În Piața Sfatului din Brașov au avut loc festivitățile de înaintare în primul grad de ofițer, maistru militar sau subofițer și de absolvire a promoției 2018 „Centenarul Marii Uniri”, din Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”. La festivități au participat 80 de absolvenţi, pregătiţi pentru a ocupa funcţii în cadrul Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu cadrele didactice, comandanţii şi studenţii Academiei Forţelor Aeriene, alături de familiile absolvenţilor. La manifestări a fost prezent și Mircea Dușa, Secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale,
care a spus că absolvenții promoției 2018, din domeniul forțelor aeriene, au privilegiul să beneficieze mai rapid decât alții, de avantajele programulului de înzestrare și modernizare al armatei.

,,În ultimii ani, învățământul militar, fie cel liceal sau cel superior, este foarte apreciat, așa încât mulți tineri îl aleg. De aceea, în anul școlar viitor am mărit foarte mult numprul de locuri în instituțiile noastre de învățământ. Tinerii noștri absolvenți, din domeniul forțelor aeriene, beneficiază acum de programul de înzestrare și modernizare al armatei noastre și mă refer la la avioanele de transport Spartan, care au intrat în flota noastră, achiziționarea avioanelor multirol de ultimă generație și, în viitorul apropiat, achiziționarea sistemelor de apărare antiaeriană, respectiv, sistemle de rachete Patriot dar și altele”, a spus Mircea Dușa.
Festivitățile de la Brașov au inclus intonarea imnului României, serviciul religios, discursurile oficiale, înaintarea în grad a absolvenților, nominalizarea și premierea șefilor de promoție și defilarea plutoanelor de studenți și absolvenți ai Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”.

Şef al promoţiei 2018 a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” este domnişoara sublocotenent Maria-Narcisa Ciochină, care a obţinut media generală 9,74.
D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.