Festivalul de Film Istoric de la Rasnov – editia a VII-a

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov – editia a VII-a

0 417

Filme, prelegeri, dezbateri, reconstituiri istorice, expozitii, concerte si targ de carte!A sta ii asteapta pe cei care vor sa viziteze Rasnovul din 31 iulie si pana pe 9 august. Organizatorii celei de-a saptea editii a Festivalului de Film Istoric au pregatit si in acest an un program divers care sa satisfaca si cele mai exigente cerinte

Filme, prelegeri, dezbateri, reconstituiri istorice, expozitii, concerte si targ de carte!A sta ii asteapta pe cei care vor sa viziteze Rasnovul din 31 iulie si pana pe 9 august. Organizatorii celei de-a saptea editii a Festivalului de Film Istoric au pregatit si in acest an un program divers care sa satisfaca si cele mai exigente cerinte.

Una din teme se numeste „Uniune vs. Secesiune”, invitatii de la scoala de vara reprezinta diferite institutii importante si vin din zona diplomatica din zona de istorici, jurnalisti sau martori ai evenimentelor. Foarte atractive vor fi si concertele care vor fi gazduit in Cetatea Rasnov – de la muzica clasica, jazz, blues, folk si rock alternativ.

In cadrul festivalului vor fi abordate mai multe teme secundare. Ziua de 2 august este dedicata comemorarii a 10 ani de la moartea Papei Ioan Paul al doilea. Al doilea subiect, „Hiroshima“, va fi abordat pe data de 6 august, in aceeasi zi in care orasul japonez a fost bombardat, O alta tema este „100 de ani de la genocidul armean”. Si comunismul va fi readus in prim plan pe 8 august, atunci cand se va defasura o dezbatere. Istoricul Nicolae Pepene va readuce in fata vizitatorilor o expozitie care rememoreaza cei 45 de ani de la infiintarea Ministerului Turismului.film istoric1

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov este singurul festival din judet certificat european care poseda, din 2012, are si certificarea de „Eveniment responsabil”. In plus, de la an la an tot mai multe institutii decid sa sprijine organizatorii festivalului.

Doar 25% din contributia bugetara la acest eveniment este asigurata de catre Primaria orasului Rasnov, restul reprezinta sume atrase de la diverse institutii culturale sau de la agenti economici.

Accesul publicului la toate evenimentele programate pe parcursul celor 10 zile de festival este gratuit.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.