FEN contesta corectarea BAC-ului in alte judete

FEN contesta corectarea BAC-ului in alte judete

0 566

Corectarea lucrarilor de bacalaureat in alte judete produce haos in institutiile de invatamant. Lucrarile sunt stranse la nivelul centrului judetean si apoi, cu ajutorul Jandarmeriei, sunt trimise intr-un alt judet, tras la sorti,

Corectarea lucrarilor de bacalaureat in alte judete produce haos in institutiile de invatamant. Lucrarile sunt stranse la nivelul centrului judetean si apoi, cu ajutorul Jandarmeriei, sunt trimise intr-un alt judet, tras la sorti.

Desi ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a spus ca procedura nu e aplicata pentru ca nu ar avea incredere in sistem ci pentru a „elimina orice fel de suspiciuni”, sindicalistii din invatamant au alta parere:

Prof. Florin Dobrescu, presedintele FEN Brasov, considera ca aceasta masura este o jignire la adresa colegilor din judetele de la care pleaca lucrarile, care sunt din start suspectati de frauda.BAC 2015 S

Sindicalistii spun ca modificarea procedurii va crea pierderi de timp, dar mai ales de bani, care ar fi putut fi alocati examinatorilor, care oricum primesc prea putin pentru munca depusa.

In aceste conditii, si data la care trebuia sa se afiseze rezultatele se va modifica.

Pentru ca lucrarile sa ajunga inapoi, in fiecare judet, absolventii de clasa a XII-a vor afla daca au promovat sau nu examenul pe 7 iulie iar nu pe 6, asa cum era stabilit anterior.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.