Fără lacăt pe curţile şcolilor!

Fără lacăt pe curţile şcolilor!

O organizaţie nonguvernamentală din Braşov vrea ca accesul copiilor să fie permis în curţile şcolilor şi în afara orelor de program sau în vacanţă. Pentru asta strâng semnături pentru a depune un proiect de hotărâre de consiliu local. Cum va fi limitat accesul doar pentru copii şi cine va plăti eventualele pagube sunt câteva întrebări la care iniţiatorii trebuie să găsească răspunsuri

O organizaţie nonguvernamentală din Braşov vrea ca accesul copiilor să fie permis în curţile şcolilor şi în afara orelor de program sau în vacanţă. Pentru asta strâng semnături pentru a depune un proiect de hotărâre de consiliu local. Cum va fi limitat accesul doar pentru copii şi cine va plăti eventualele pagube sunt câteva întrebări la care iniţiatorii trebuie să găsească răspunsuri.
Elevii braşoveni, în special cei de vârste mai mari au puţine locuri în care să practice sport deşi terenurile şcolilor oferă suficient spaţiu pentru astfel de activităţi. Câţiva braşoveni care fac parte din Asociaţia Reactiv Braşov cred că pot schimba lucrul acesta. Părinţi la rândul lor, s-au confruntat cu această problemă şi au simţit nevoia să ia măsuri.
Codruţ Bucur, membru Asociaţia Reactiv, spune că bază materială din curţile şcolilor nu poate fi folosită pentru că accesul în curtea şcolii se face acum strict pe răspunderea administrativă a directorului şi a consiliului de administraţie. Este şi motivul pentru care oamenii propun o hotărâre de consiliu local care să prevadă elaborarea unor noi regulamente
Decizia de a permite accesul în curţile şcolilor aparţine exclusiv unităţilor de învăţământ susţin reprezentanţii Primăriei Braşov.
Directorii de şcoli sunt rezervaţi în a deschide larg porţile curţilor şcolilor. Aceştia reclamă lipsa de educaţie a celor care vor să folosească aceste terenuri. Nu de puţine ori în urma lor rămâne mizerie şi stricăciuni spun aceştia.
Victor Vijoli, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 27, deşi se declară de acord ca elevii să intre în curtea şcolii să se joace cu mingea sau să stea pur şi simplu să citească o carte dar nu poate accepta degradările produse la imobilele şcolilor după câteva partide de fotbal.
Codruţ Bucur de la Asociaţia Reactiv consideră, în schimb, că toate stricăciunile pot fi reparate şi că este interesul cetăţenilor şi al părinţilor să asigure acest cadru.
Campania „Fără lacăt în curtea şcolii” a fost lansată şi online. Iniţiatorii se folosesc de conturile de socializare ale asociaţiei Reactiv Braşov pentru a ajunge la câţi mai mulţi oameni. Clipul este însoţit şi de un formular de strângere de semnături pentru cei care vor să se implice. Pentru a depune proiectul de hotărâre este nevoie de minim 5% din cetăţenii cu drept de vot deci aproape 15.000 de semnături.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.