Expoziție cu fotografii montane de peste un secol – Conferința Asociației...

Expoziție cu fotografii montane de peste un secol – Conferința Asociației Europene de Drumeție va avea loc la Brașov

0 792

Desi in urma cu peste 120 de ani era extrem de dificil sa realizezi fotografii pe munte, la mare altitudine, mai multi fotografi au reusit sa surprinda momente si locuri cu totul deosebite. 40 dintre aceste fotografii au ajuns in colectia personala a lui Marcel Sofariu, directorului Asociatiei Carpatine Ardelene a Turistilor

Desi in urma cu peste 120 de ani era extrem de dificil sa realizezi fotografii pe munte, la mare altitudine, mai multi fotografi au reusit sa surprinda momente si locuri cu totul deosebite. 40 dintre aceste fotografii au ajuns in colectia personala a lui Marcel Sofariu, directorului Asociatiei Carpatine Ardelene a Turistilor, care a decis sa le prezinte publicului larg intr-o expozitie deschisa ieri la o librarie din oras.
Siebenburghischer Karpatenverein (SKV) este o asociatie infiintata la Sibiu in 1880, care a construit numeroase cabane si a amenajat si marcat trasee turistice in Muntii Carpati. Chiar daca acum numara doar 500 de membri, adica un sfert din cat avea in perioada interbelica, asociatia este cunoscuta in Europa printre iubitorii muntelui. In fiecare an, turisti cu realizari deosebite iau legatura cu asociatia pentru includerea unor trasee din Carpatii din tara noastra in traseele lor.
Potrivit lui Marcel Sofariu, anul acesta vor fi doua evenimente importante: Conferinta anuala a Asociatiei Europene de Drumetie care va avea loc la Brasov, la sfarsitul lunii septembrie, la care vor veni conducerile a 60 de asociatii mari montane si de drumetie din 35 de tari din Europa. Pe de alta parte, pe traseele E3 si E8 pe care asociatia le-a definit si-au anuntat turele turisti renumiti, care fac ture de lunga distanta.
Peisajele montane prezente in expozitie vor putea fi admirate din acest an si pe viu. Acestea vor face parte din traseul european de drumetie E8, definit de asociatia SKV in cadrul proiectului „Conectarea Romaniei la reteaua de poteci turistice europene de lunga distanta”. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Vifor Rotar
expo skv1

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.