Explozie de butelie la Zarnesti

Explozie de butelie la Zarnesti

0 564

O femeie de 45 de ani din Zarnesti a suferit arsuri de gradul doi pe fata si corp dupa ce i-a explodat o butelie de gaz in garsoniera. Deflagratia nu a fost urmata de incendiu, dar a afectat si 17 apartamente ale vecinilor, carora le-a indoit usile si le-a facut tandari ferestrele

O femeie de 45 de ani din Zarnesti a suferit arsuri de gradul doi pe fata si corp dupa ce i-a explodat o butelie de gaz in garsoniera. Deflagratia nu a fost urmata de incendiu, dar a afectat si 17 apartamente ale vecinilor, carora le-a indoit usile si le-a facut tandari ferestrele.
Pompierii le recomanda din nou brasovenilor sa-si verifice instalatiile de incalzire si sa intrerupa alimentarea cu gaz in apartamentele nelocuite.butelie gaz
Explozia s-a produs in jurul orei 06.00, in garsoniera aflata la etajul 4 al unui bloc de pe strada Mare din Zarnesti, unde pompierii au intervenit imediat la fata locului cu doua echipaje cu apa si spuma si un echipaj Smurd.
Suflul puternic al exploziei a afectat si usile a 17 apartamente din bloc si a facut tandari sase ferestre.
Unora dintre locuinte le-au crapat si peretii, care oricum nu aratau prea solizi nici inainte de incident.
Din primele cercetari se pare ca explozia s-ar fi produs in urma unor acumulari de gaze de la o butelie. Pompierii au cateva recomandari menite sa previna producerea unor astfel de incidente.
Cele mai multe se refera la verificarea instalatiilor de incalzire, evitarea improvizatiilor si intreruperea alimentarii cu gaz in apartamentele nelocuite. Sfaturi simple care va pot asigura niste sarbatori linistite.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.