Elicopterul lui Butuza a participat la evacuarea turistilor de la Bilea Lac

Elicopterul lui Butuza a participat la evacuarea turistilor de la Bilea Lac

0 645

Omul de afaceri brasovean Marcel Butuza si-a pus elicopterul la dispozitia turistilor blocati la Balea Lac. Aproximativ 70 de turisti, printre care 34 de copii din Craiova, nu au mai putut cobora de la peste 2.000 de metri altitudine, dupa ce telecabina s-a defectat.

Omul de afaceri brasovean Marcel Butuza si-a pus elicopterul la dispozitia turistilor blocati la Balea Lac. Aproximativ 70 de turisti, printre care 34 de copii din Craiova, nu au mai putut cobora de la peste 2.000 de metri altitudine, dupa ce telecabina s-a defectat. Turistii ramasi la Bilea Lac marti noapte au primit cazare gratuita si o masa calda la cabanele din zona. Pentru recuperarea acestora au intervenit trei elicoptere: doua de la Ministerul de Interne si aparatul privat al lui Butuza. bilea lac turisti
Turistii au fost transportati cu elicopterele peste Valea Bilea, care leaga pe o distanta de 3.700 de metri Lacul Bilea, cu Cascada Bilea, aflata cu 200 de metri mai jos. Elicopterele au aterizat pe un cimp, in apropierea localitatii Cirtisoara, unde pompierii au montat un cort incalzit, iar echipaje SMURD au asteptat pentru a evalua starea medicala a persoanelor.
In aceasta perioada a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bilea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfagarasanul fiind inchis si blocat de zapada.
La Bilea Lac zapada masoara aproape un metru, iar meteorologii anunta temperaturi minime care, in timpul noptii, pot cobori pina la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca la mai mult de minus 11 grade Celsius.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.