Ecologistii contesta preturile din licitatiile CJ

Ecologistii contesta preturile din licitatiile CJ

0 530

Consiliul Judetean Brasov va organiza in a doua parte a lunii octombrie Ziua Portilor Deschise. Pentru realizarea materialelor de promovare a evenimentului s-au alocat peste 17.000 de lei. Suma este considerata exagerata de ecologistii brasoveni, dupa ce au consultat cateva firme in domeniu.

Consiliul Judetean Brasov va organiza in a doua parte a lunii octombrie Ziua Portilor Deschise. Pentru realizarea materialelor de promovare a evenimentului s-au alocat peste 17.000 de lei. Suma este considerata exagerata de ecologistii brasoveni, dupa ce au consultat cateva firme in domeniu. Vicepresedintele CJ, Claudiu Coman spune ca achizitiile vor fi transparente si ca ce va ramana necheltuit din sumele estimate de Serviciul de Specialitate va fi redirectionat catre altre proiecte la rectificarea bugetara.
Cea de-a doua zi a Portilor Deschise va fi dedicata vizitarii institutiilor din subordinea Consiliului Judetean si a obiectivelor din judet. Curiosii vor merge in Piata Sfatului, la Muzeul Primei Scoli Romanesti, la Bastionul Tesatorilor, Casa Muresenilor, unde se va realiza si un atelier de lucru cu grafica, pictura si jocuri, la Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta sau la turnurile medievale. Bibilioteca Judeteana si Scoala Populara de Arte vor organiza si ele activitati interactive de divertisment cultural. Pentru organizarea evenimentului, consilierii judeteni au aprobat alocarea a 17.500 de lei.
Suma alocata este contestata de ecologistii brasoveni, care au gasit pe Internet produse mult mai ieftine. Aministratia judeteana a estimat sa cheltuiasca cate 180 de lei pentru 15 fotografii tip poster. 6.000 de lei vor fi dati pentru 3 bannere si 5.000 de lei pentru un material video. Fotograful va fi platit cu 600 de lei iar de 3.275 lei se vor cumpara bomboane, rechizite si creta colorata, in conditiile in care ecologistii spun ca pe piata se practica preturi mult mai mici.claudiu_coman
Ecologistii considera ca banii economisiti ar putea fi folositi pentru ajutorarea persoanelor defavorizate care depun cereri la forul judetean. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Claudiu Coman spune ca nu este necesar ca suma stabilita de Serviciul de Specialitate a forului judetean sa fie cheltuita in intregime si ca banii care vor ramane vor fi directionati catre alte proiecte, la rectificarea bugetara. Conform lui Coman, pentru organizarea unor asemenea evenimente se aleg firmele care vin cu cele mai bune oferte.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.