Dupa medici, si profesorii vor salarii mai mari

Dupa medici, si profesorii vor salarii mai mari

0 406

Dupa ce Guvernul a fost nevoit sa cedeze presiunilor medicilor care amenintau cu greva, alti bugetari cer si ei lefuri mai mari. Sindicalistii din invatamant vor cat mai repede majorarea salariilor. In cazul in care nu vor fi luati in considerare, cadrele didactice ameninta ca vor protesta chiar la inceputul anului scolar

Dupa ce Guvernul a fost nevoit sa cedeze presiunilor medicilor care amenintau cu greva, alti bugetari cer si ei lefuri mai mari. Sindicalistii din invatamant vor cat mai repede majorarea salariilor. In cazul in care nu vor fi luati in considerare, cadrele didactice ameninta ca vor protesta chiar la inceputul anului scolar.
Executivul a promis ieri cresterea din luna octombrie cu 25% a lefurilor din sistemul de sanatate, si cu inca un sfert, de anul viitor. Potrivit guvernantilor, cresterile vor continua pana cand veniturile medicilor se vor dubla. Si personalul didactic vrea sa primeasca salarii mai mari, iar sindicalistii din invatamant nu exclud organizarea unor proteste la inceput de an scolar.
Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret“ cere Executivului ca decizia de majorare a salariilor pentru angajatii din Sanatate, luata ieri, sa fie aplicata cat mai repede si pentru personalul din invatamant.
Acestia vor ca de la 1 octombrie, sa beneficieze de majorari in raport cu importanta activitatii pe care o desfasoara.
Majorarile salariale acordate in ultima perioada unor categorii de personal in defavoarea altora au condus la o accentuare a starii de nemultumire in randul angajatilor din invatamant.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.