Dupa Masterplan, aeroportul Brasov s-a deschis deja!

Dupa Masterplan, aeroportul Brasov s-a deschis deja!

0 3698

Aeroportul Brasov este programat sa se deschida la sfirsitul anului 2014 sau inceput de 2015. Asta potrivit Master Planului de Transport al Romaniei, varianta trimisa Comisiei Europene spre avizare in care nu apar informatii actualizate nici despre pista aeroportului.

Aeroportul Brasov este programat sa se deschida la sfirsitul anului 2014 sau inceput de 2015. Asta potrivit Master Planului de Transport al Romaniei, varianta trimisa Comisiei Europene spre avizare in care nu apar informatii actualizate nici despre pista aeroportului. Masterplanul a fost respins de Comisie iar Consiliul judetean Brasov a trimis la minister o adresa pentru includerea corecta a investitiei brasovene in document.

Desi chiar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a participat la inaugurarea pistei in octombrie 2014, redactorii de la minister ai articolului din masterplanul prezentat Comisiei Europene care face referire la aeroportul brasovean nici macar nu stiu ca pista a fost finalizata. „S-a inceput, de asemenea, constructia noului aeroport international Brasov-Ghimbav. Noua pista, destinata sa primeasca aeronave de cursa de dimensiuni medii va avea o lungime de 2.820 m si 45 de metri latime. Aeroportul este programat sa se deschida la sfarsitul anului 2014/inceputul anului 2015”, se arata in document. PUZ AIBG

Pentru clarificari, Consiliul Judetean Brasov s-a adresat din nou Ministerului Transporturilor, spune Mihai Vestea – vicepresedinte CJ, dupa ce propunerea de masterplan care a fost transmisa la Comisie a fost inapoiata si s-a anuntat ca exista o perioada de posibile contestatii.

Brasovenii inca spera ca proiectul aeroportului sa devina realitate, iar unora nu le vine sa creada ca oficialii de la Bucuresti se opun unei investitii atat de importante.

Master Planul General de Transport a fost prezentat specialistilor de la Bruxelles in perioada 11-13 martie 2015.

Comisia Europeana a trimis proiectul inapoi pentru revizuire si a considerat ca proiectul prezentat de delegatia din Romania are in continuare probleme nerezolvate, “fiind necesare eforturi suplimentare”.

Varianta finala imbunatatita care va fi trimisa din nou Comisiei nu a fost inca facuta publica asa ca nu se stie sigur daca aeroportul brasovean a fost sau nu inclus in document. Dupa avizarea documentului, Comisia Europeana va contribui, in perioada 2014-2020, cu 6,8 miliarde de euro pentru executia proiectelor din Master Plan.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.