DSS Brașov nu-i lasă pe vârstnici singuri acasă

DSS Brașov nu-i lasă pe vârstnici singuri acasă

0 246

Direcţia de Asistenţă Socială din Primăria Braşov va monta senzori în 20 de locuinţe din Braşov, în care stau persoane nevăzătoare de peste 65 de ani

Senzori de mişcare în casă dar şi telefon cu Gps pentru vârstnicii singuri acasă. Senzorii vor transmite semnalul către un modul de analiză a comportamentului şi rezultatele vor fi trimise, pe telefonul mobil la persoana care are grijă de ea.

Direcţia de Asistenţă Socială din Primăria Braşov pregăteşte un proiect pilot pentru vârstnicii braşoveni care îi va ajuta să evite probleme când uită să facă anumite lucruri. Mai exact, în 20 de locuinţe din Braşov, în care stau persoane nevăzătoare de peste 65 de ani vor fi montaţi senzori.
În plus seniorii vor avea şi telefoane cu GPS, pentru ca îngrijitorii la domiciliu și membrii de familie să știe în orice moment unde se află persoanele vârstnice.
Senzorii vor transmite semnalul către un modul de analiză a comportamentului şi rezultatele vor fi trimise, pe telefonul mobil, prin intermediul unor aplicaţii, atât la utilizator, cât şi la persoana care are grijă de ea.

Mesajul îl va înştiinţa despre o activitate pe care a efectuat-o sau nu, de exemplu că a stat prea mult pe scaun şi că este timpul să se mai mişte sau că a uitat lumina aprinsă, că nu a închis geamul sau că are uşa de la frigider deschisă. În felul acesta, persoana în vârstă are garanţia că nu este singură, uitată în casă. Implementarea acestor sisteme face parte din proiectul NOAH Not Alone At Home – Nu sunteţi singuri acasă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.