Drapelul judetului, montat de jandarmi pe Turnul Alb

Drapelul judetului, montat de jandarmi pe Turnul Alb

0 783

Jandarmii montani au arborat drapelul istoric al judetului pe Turnul Alb, dupa ce vechiul steag se deteriorase din pricina intemperiilor. Pentru jandarmii urmeaza o alta misiune in natura: vor ecologiza platoul de pe Tampa, sufocat de gunoaiele aruncate la intamplare de turisti si brasoveni

Jandarmii montani au arborat drapelul istoric al judetului pe Turnul Alb, dupa ce vechiul steag se deteriorase din pricina intemperiilor. Pentru jandarmii urmeaza o alta misiune in natura: vor ecologiza platoul de pe Tampa, sufocat de gunoaiele aruncate la intamplare de turisti si brasoveni.
Dupa ce, la inceputul acestei luni, jandarmii montani din Brasov au inlocuit tricolorul arborat pe muntele Tampa, o actiune similara a avut loc si la Turnul Alb. Misiunea a presupus inlocuirea drapelului istoric al judetului. Cel vechi, deteriorat din cauza vantului, a ploilor sau a temperaturilor ridicate de pe timpul verii, a fost inlocuit cu unul nou, cu dimensiunile de un 1 metru pe 1 metru si jumatate.drapel judet1
Plt.maj. Ovidiu Nedelcu de la Postul de Jandarmi Montani din Poiana Brasov, recunoaste ca nu a fost o interventie grea, fata de altele cu care luptatorii se confrunta in mod frecvent in misiunile lor. Asta nu inseamna, insa, ca operatiunea nu a necesitat foarte multa atentie si concentrare.
O alta actiune la inaltime la care, foarte probabil, vor participa jandarmii montani este curatarea zonei de pe Tampa, in vecinatatea logo-ului „Brasov”. Aici s-a adunat o cantitate mare de deseuri, rodul proastei cresteri a turistilor si brasovenilor care urca sa admire orasul din cel mai inalt punct al sau si care nu se sinchisesc de natura. Pentru ca este o zona abrupta si ar fi dificil de realizat o ecologizare cu ajutorul voluntarilor, jandarmii montani vor fi din nou solicitati, cel mai probabil chiar in cursul acestei zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.