Doua titluri Doctor Honoris Causa la Universitatea Trasilvania

Doua titluri Doctor Honoris Causa la Universitatea Trasilvania

0 718

Doua personalitati marcante ale comunitatii stiintifice din domeniul silviculturii au primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Trasilvania. Unul dintre cei doi profesori universitari, stabilit in Marea Britanie, a creat o legatura strinsa intre mediul universitar britanic si cel brasovean. Al doilea este decanul Facultatii de Horticultura din Cluj-Napoca

Doua personalitati marcante ale comunitatii stiintifice din domeniul silviculturii au primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Trasilvania. Unul dintre cei doi profesori universitari, stabilit in Marea Britanie, a creat o legatura strinsa intre mediul universitar britanic si cel brasovean.

Al doilea este decanul Facultatii de Horticultura din Cluj-Napoca, titular al 21 de brevete de inventie in domeniul pomiculturii.

Brasovean, absovent al Universitatii Transilvania, prof. univ. dr. Ioan Florin Ioras este acum Directorul Institutului pentru Conservare, Reabilitare si Inovare din cadrul Buckingamshire New University din Marea Britanie.

Brasovean fiind si silvicultor in acelasi timp, dr. Ioras considera ca gospodarirea durabila a resurselor naturale si in special a padurii este vitala atit in dezvoltarea orasului cit si in dezvoltarea universitatii la Braspv.

Profesorul brasovean a creat de-a lungul anilor legaturi stranse intre mediul universitar din Brasov si cel din Marea Britanie .aula2

A doua personalitate marcanta a comunitatii stiintifice care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Transilvania este prof. univ. dr. Radu Emil SESTRAS-

decanul Facultatii de Horticultura de la Universitatea de Stiinte Agricole din Cluj- Napoca. Nascut la Salaj, are o prestigioasa activitate stiintifica in ameliorarea speciilor pomicole. Rezultatele deosebite obtinute de profesorul Sestras in activitatea de cercetare s-au concretizat si prin 21 de brevete de inventie ca autor principal sau coautor in domeniul geneticii si ameliorarii plantelor .

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.