Dosarul retrocedarilor ilegale – doar printul Paul-Philippe de Hohenzollern va sta in...

Dosarul retrocedarilor ilegale – doar printul Paul-Philippe de Hohenzollern va sta in Beciul domnesc

0 919
Curtea de Apel Brasov in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, in care sunt vizate alte patru persoane, dupa mai multe ore de lucru a decis:
– Remus Truica va fi plasat in arest la domiciliu;
Robert Rosu, avocat, arest la domiciliu;
– Dan Andronic, cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile,
– Claudiu Mateescu,  cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile,
– Marius Marcovici, cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile.
Printul Paul-Philippe de Hohenzollern
Printul Paul a fost retinut, vineri seara, de catre procurorii DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov.
Procurorii anticoruptie au emis, vineri seara, dupa aproape sapte ore de audieri, ordonanta de retinere, pentru 24 de ore, pe numele printului Paul, care a venit la DNA, in cursul diminetii, insotit doar de catre avocatul sau, nu si de printesa Lia.
Inainte sa intre in sediul DNA Brasov, printul Paul a fost intrebat de catre jurnalisti daca se simte bine, insa el nu a a raspuns, ci a facut doar un gest prin care a transmis ca nu prea bine.truica - paul - andronicConform Wikipedia, Paul-Philippe de Hohenzollern, cunoscut și ca Paul Lambrino sau chiar Prințul Paul al României (n. 13 august 1948, Paris) este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, 1920–2006), fiul prințului Carol al României.
În urma a două procese de paternitate în Portugalia și Franța, câștigate de tatăl său, numele legal recunoscut în UE al lui Paul este Paul Philippe, Prinț de Hohenzollern, Prinț al României[necesită citare]. Mama lui Paul este Helene Nagavitzine, prima soție a lui Mircea Grigore Carol. Paul susține că el este adevăratul succesor la tronul României, deși mariajul morganatic al lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino (mariaj ce a dus la nașterea tatălui său in ianuarie 1920) a fost anulat de către Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919, după care această hotărâre a fost contestată în tribunalele internaționale (din Portugalia și Franța), acolo unde Paul al României a câștigat recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim al lui Carol al II-lea.[1]
La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut astfel drept moștenitor al lui Carol al II-lea[2]

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.