Dosarul lui Cancescu, la Tribunalul Brasov

Dosarul lui Cancescu, la Tribunalul Brasov

0 622

Dosarul presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu va ajunge pe masa judecatorilor Tribunalului Brasov. Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a declinat competenta in favoarea instantei brasovene, ca urmare a faptului ca deputatul Ioan Dinita, implicat si el in acest dosar, si-a dat demisia din Parlament

Dosarul presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu va ajunge pe masa judecatorilor Tribunalului Brasov. Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a declinat competenta in favoarea instantei brasovene, ca urmare a faptului ca deputatul Ioan Dinita, implicat si el in acest dosar, si-a dat demisia din Parlament.

Cancescu se afla in continuare in arest la domiciliu, dupa ce a fost trimis in judecata, in 17 decembrie 2014, de procurorii DNA Brasov, pentru cinci infractiuni de abuz in serviciu, luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

In acelasi dosar sint judecati, in stare de libertate, fostul deputat PC Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, pentru abuz in serviciu.cancescu DNA1
Procurorii i-au trimis in judecata si pe Maria Gheorghies, pentru complicitate la abuz in serviciu, Radu Petru Ispas, administrator public al judetului Brasov la data faptelor, pentru abuz in serviciu si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

De asemenea, Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu si cumparare de influenta, Bogdan Aurelian Rusu, director al SC Canaris SRL la data faptelor, este acuzat de spalare a banilor.

Procurorii DNA au aratat, in rechizitoriu, ca faptele s-ar fi desfasurat in perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014 si sint legate de activitatea lui Cancescu si a lui Radu Petru Ispas, care s-au folosit de functii pentru interesele proprii si ale firmelor Gotic si Ramb Sistem.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.