Dosare penale pentru neregulile la scrutinul de duminica

Dosare penale pentru neregulile la scrutinul de duminica

0 434

12 pacienti internati in Spitalul Codlea au solicitat duminica urna mobila pentru a vota, insa reprezentantii sectiei de votare Nr. 186 din Codlea au acceptat si votul unui pacient care nu transmisese o cerere pentru urna mobila. Politistii ancheteaza in prezent cazul, in care pot fi aduse acuzatii de frauda la vot.

12 pacienti internati in Spitalul Codlea au solicitat duminica urna mobila pentru a vota, insa reprezentantii sectiei de votare Nr. 186 din Codlea au acceptat si votul unui pacient care nu transmisese o cerere pentru urna mobila. Politistii ancheteaza in prezent cazul, in care pot fi aduse acuzatii de frauda la vot. La Predeal, printre documentele unei membre din partea unui partid a Comisiei de votare de la sectia Nr. 242 a fost identificat un buletin de vot pe care era aplicata stampila cu mentiunea Votat in dreptul unui candidat. Femeia, in varsta de 72 de ani este cercetata de Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, pentablete alegeri2tru frauda electorala. Politistii brasoveni au fost chemati duminica si la Sacele, la sectia de Votare Nr. 222, unde se constatase lipsa unei stampile de vot.
In urma cercetarilor s-a descoperit ca o doamna in varsta de 74 de ani plecase cu stampila acasa. Un alt incident s-a produs la sectia de votare Scoala Nr. 5 din Garcini, unde un barbat, membru de comisie, ar fi incercat sa voteze de doua ori, fapta care ar putea fi catalogata drept tentativa de vot multiplu. Mai multe buletine de vot din judetul Brasov au fost identificate la o sectie de votare din comuna suceveana Adancata.
Cel mai probabil, tipografia din Savinesti, judetul Neamt, care a tiparit aceste buletine de vot pentru judetele Suceava si Brasov, a trimis din greseala buletinele de vot, care ulterior au fost anulate. 400 de politisti si 450 de jandarmi au fost angrenati in misiuni pentru buna desfasurare a procesului electoral din judetul Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.