DOI CRIMINALI PE CALE SA FIE SCAPATI … „Basma Curata”!

DOI CRIMINALI PE CALE SA FIE SCAPATI … „Basma Curata”!

1 562
În noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2013, un poliţist şi un jandarm din BRASOV au bătut crunt un bărbat de 47 de ani, pe care apoi l-au abandonat în zona Pasajului Tudor Vladimirescu din Parcul Tractorul, de lângă Gara Braşov. Bărbatul a zăcut aproape două zile în boscheţi, în frig, fiind găsit de un cetăţean care a chemat ambulanţa. Victima a fost transportată la spital, unde a fost audiată de procurori.
După patru zile de la internare, în 28 ianuarie, bărbatul a murit la spital, iar în 1 februarie Parchetul Tribunalului Braşov a început urmărirea penală pe numele poliţistului şi jandarmului pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.

Tribunalul Braşov, ai carui judecatori, respectand Legea, nu s-au sfiit sa-l condamne chiar pe presedintele Johannis, in fatza unor criminali adevarati s-au …speriat: asa ca, i-au condamnat pe poliţistul Liviu Andrei Iordache şi pe jandarmul Traian Octavian Dăsculţu la  doar trei ani de închisoare cu suspendare (!!)
Pentru ce? Nimica toata, cum ar veni; doar… pentru purtare abuzivă şi abia apoi lovituri cauzatoare de moarte, omitzand completul de judecata ca cei doi au omorat un om, imbracati in uniforma tarii!!
Sentinţa este „ciudat”de blandă, în contextul în care pentru omor se dau pedepse mult,mult mai grele, iar în acest caz avem de a face cu persoane care au comis o crimă abominabila când erau în exerciţiul funcţiunii, ceea ce constituie circumstanţe agravante! (A se vedea sporurile de pedeapsă primite de judecătorii care nu „împărţit” strâmb dreptatea. Însă, trebuie precizat că judecătorii sunt suverani, iar procesul nu s-a finalizat).G. G. Marzescu min Justitie

Sentinţa instanţei, dată acum o saptamana, în 19 noiembrie, adevarat, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare, precizează Mediafax. Dar Procuratura are se pare, probleme mai serioase… (surse: Asociatia-neguvernamentala-Pro Marzescu)

Nota Redactiei:
Cine a fost politicianul reformator Gheorghe Gh. Mârzescu?
Dupa ce a fost un primar de referinta al Iasi-ului si ministru de Interne al Romaniei Mari,in anul 1924, Gheorghe Gh. Mârzescu, în calitate de ministru al Justiției, a elaborat cateva legi esentiale pentru jurisdictia romaneasca:in primul rand, Legea persoanelor juridice, adoptată la 6 februarie 1924, prin care s-a autorizat, de facto,si desființarea intre altele,a partidelor și organizațiilor extremiste.
În baza Legii Mârzescu, Partidul Comunist Român a fost trecut în afara legii la data de 6 aprilie 1924. De asemenea, a fost inițiatorul (in spirit european modern) a Legii privind dobândirea și pierderea naționalității române (24 februarie 1924), precum și a Legii pentru reprimarea unor infracțiuni contra liniștii publice (18 decembrie 1924), care pedepsea pe toți acei care, singuri sau în tovărășie cu alții, pregăteau ori executau crime sau agresiuni grave contra persoanelor si proprietății.
El s-a remarcat în mod deosebit prin opera sa de unificare judecătorească și legislativă, chiar daca nu a reușit să finalizeze toate legile novatoare inițiate de el. Printre proiectele de legi principale rămase de la el,mai menționăm: proiectele de Cod al muncii, al Cooperației, precum și proiectul Legii sanitare, care au fost adoptate ulterior in Parlament .

COMENTARII

 1. Ca membru al Asociatiunii civice Pro Mârzescu as vrea sa adaug sustinerea mea pentru
  Proiectul Noului Spital al Brasovului,initiat de dr. med. Grigorescu de la Spitalul judetean,
  Adica sa deblocam fundatura in care ne-a lasat „proiectul” presedintelui pacalici Aristotel Cancescu
  care intrase cu niste spanioli intr-o combinatie imobiliara de demolare a Spitalului Marzescu,lasat definitiv prin Testament
  de marele om politic Marzescu , special pentru utilitatea comunitatii brasovene!
  Cu o conditie: sa nu i se schimbe destinatia !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.