Documentatia Aeroportului, in maximum 2 saptamani pe masa Guvernului

Documentatia Aeroportului, in maximum 2 saptamani pe masa Guvernului

0 344

Autoritatile locale s-au intalnit din nou miercuri dimineata pentru a clarifica neconcordantele numerelor topografice din anexa legii aprobata anul trecut, referitoare la transferul celor aproape 200 de hectare de teren. Dupa ce vor trece prin plenul consiliului judetean, modificarile la proiectul de hotare vor primi avizul Institutiei Prefectului si vor ajunge in noua forma pe masa Guvernului

O Hotarare de Guvern va rezolva, in sfarsit, problema transferului terenului de la Aeroportul de la Ghimbav. Autoritatile locale s-au intalnit din nou miercuri dimineata pentru a clarifica neconcordantele numerelor topografice din anexa legii aprobata anul trecut, referitoare la transferul celor aproape 200 de hectare de teren. Dupa ce vor trece prin plenul consiliului judetean, modificarile la proiectul de hotare vor primi avizul Institutiei Prefectului si vor ajunge in noua forma pe masa Guvernului.
Dupa ce marti reprezentantii municipalitatii si administratia judeteana au pus la punct parteneriatul pentru continurea lucrarilor la aeroport, intalnirea de miercuri a fost dedicata incercarii de a indrepta neconcordantele topografice din anexa legii promovata anul trecut.aeroport
Specialistii de la cadastru si cei de la juridic si patrimoniu au identificat o solutie care sa fie propusa Guvernului, prin Ministerul Dezvoltarii.
Specialistii de la Cadastru vor elibera documentele necesare, dupa care Consiliul Judetean va redacta o nota justificativa si va emite o hotarare in data de 3 sau 10 februarie care va fi transmisa Guvernului. Pe langa transferul terenului, desecarea paraului Besalcin si exproprierile din zona viitoarelor lucrari sunt alte probleme pe care alesii judetene trebuie sa le urgenteze.
Daca vor fi rezolvate toate aceste probleme, poate vor incepe in sfarsit si lucrarile avand in vedere ca administratia judeteana are un credit aprobat de 5 milioane de euro iar primaria si-a aratat disponibilitatea de a cofinanta proiectul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.