Doar un candidat a trecut testul pentru a fi manager in Cultura

Doar un candidat a trecut testul pentru a fi manager in Cultura

0 741

Candidatii la functiile de manageri ai institutiilor de cultura brasovene s-au dovedit, cu o singura exceptie, nepregatiti la partea manageriala. Doar unul dintre cei care 7 aspiranti la sefia institutiilor a luat nota de trecere la concursul organizat de Primaria Brasov. Este vorba despre Mihaela Soloceanu, actualul director al Teatrului Arlechino

Candidatii la functiile de manageri ai institutiilor de cultura brasovene s-au dovedit, cu o singura exceptie, nepregatiti la partea manageriala. Doar unul dintre cei care 7 aspiranti la sefia institutiilor a luat nota de trecere la concursul organizat de Primaria Brasov.
Este vorba despre Mihaela Soloceanu, actualul director al Teatrului Arlechino, care a obtinut, in urma evaluarii proiectului sau de management, media finala 7,61.
In schimb la Opera, la Filarmonica si la Teatrul Sica Alexandrescu niciunul dintre candidati nu a reusit sa obtina nota minima de trecere 7.
La Opera Brasov, din doi candidati, in etapa de interviu a trecut doar Ovidiu Dan Chirila, dar media finala a fost 6.23. La Filarmonica, in etapa interviului au ajuns trei dintre cei patru candidati, insa cea mai mare medie finala a fost 6.70 (obtinuta de Cristian Orosanu), insuficienta pentru ocuparea postului.
La Teatrul Sica Alexandrescu, s-au prezentat la concurs sase candidati, insa la prima proba au fost admisi doar cinci dintre ei. mihaela soloceanu1
Doar doi au ajuns la interviu – Paul Chiributa, care a obtinut doar 6,87 si si Silvian Gigi Duica, a carui nota finala a fost 6,15.
S-a dovedit astfel ca managementul unei institutii de cultura inseamna nu numai un program artistic prin care sa atragi publicul si sa schimbi ceva in viata culturala a institutiei ci si o activitate manageriala care presupune gestionarea responsabila a unui buget, a resurselor umane si a infrastructurii.
Contestatiile se pot depune, potrivit legii, in cinci zile lucratoare de la data aducerii la cunostinta publica a rezultatelor finale Primaria a declansat deja procedura pentru organizarea unui nou concurs in 30 de zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.