DGA a destructurat o parte din mafia coşciugelor la Braşov

DGA a destructurat o parte din mafia coşciugelor la Braşov

0 194

Descinderile efectuate de Direcţia Generală Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au vizat Casa de Pensii, Spitalul Judeţean, trei societăți comerciale, dintre care una are ca obiect „activități de pompe funebre” şi domiciliile a nouă persoane

14 percheziţii la Braşov într-un dosar de luare şi dare de mită, evaziune fiscală, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu.

Descinderile efectuate de Direcţia Generală Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au vizat Casa de Pensii, Spitalul Judeţean, trei societăți comerciale, dintre care una are ca obiect „activități de pompe funebre” şi domiciliile a nouă persoane.

Dosarul a fost inițiat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, ca urmare a difuzării unui material în media audio-vizuală, la care, în anul 2017, a fost coroborat un apel la call center-ul anticorupție al D.G.A. În momentul în care un aparţinător anunţa la Casa de Pensii Braşov că i-a murit o rudă, angajaţii le sugerau aparţinătorilor îndureraţi să aleagă p anumită firmă de pompe funebre.

La fel se întâmpla şi cu asistentele de la Spitalul Judeţean, care erau recompensate cu sume intre 50 şi 100 de lei pentru fiecare client.

DGA a avut trei ofiţeri sub acoperire, care au documentat comiterea a zeci de infracţiuni în reţeaua în care activau trei firme de pompe funebre.

9 persoane au fost duse la audieri la DGA Braşov. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.