Despagubirile pentru culturile afectate de seceta sunt in pericol

Despagubirile pentru culturile afectate de seceta sunt in pericol

0 625

Despagubirile pentru culturile afectate de seceta risca sa nu fie acordate la Brasov. Valoarea exacta a sumelor care vor fi acordate nu se cunoaste iar inspectorilor de la directia agricola le este aproape imposibil sa verifice pina in 30 septembrie sute de hectare de pasune

Despagubirile pentru culturile afectate de seceta risca sa nu fie acordate la Brasov. Valoarea exacta a sumelor care vor fi acordate nu se cunoaste iar inspectorilor de la directia agricola le este aproape imposibil sa verifice pina in 30 septembrie sute de hectare de pasune.
6 fermieri din Harman si Codlea au depus deocamdata cereri de despagubiri pentru pagubele din cauza secetei la Directia Agricola Brasov. Directia a transmis la minister situatia cererilor depuse pina acum; asta inseamna 450 de hectare de porumb, cartofi de toamna 120 de hectare , soia 110 hectare si pasuni 910 hectare. Cel mai grav este ca numarul cererilor pentru pasuni este in crestere iar pentru inspectorii directiei agricole va fi extrem de greu sa acopere verificarea in teren a solicitarilor.
Inca nu se stie insa sigur valoarea sumelor care vor fi acordate ca despagubire. Se vehiculeaza ca despagubirile din cauza secetei nu vor fi mai mari de 400 de lei/hectar pentru persoanele fizice pentru culturile de baza.
Persoanele juridice vor primi un avans care nu va fi mai mare de 300 de lei in acest an, cu o mentiune: trebuie sa fie asigurati. Daca nu sunt asigurati, in conformitate cu regulamentul european, vor primi jumatate din aceasta suma. Oricum, pentru a se definitiva valoarea despagubirilor, Ministerul Agriculturii va notifica Comisia Europeana.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.