Descopera natura din judetul tau!

Descopera natura din judetul tau!

0 676

Este proiectul derulat de Fundatia Propark pentru Arii Protejate, prin care urmareste promovarea catre publicul larg a celor 32 de ariilor protejate din judet. De pe 1 pana pe 7 iunie se defasoara la Brasov Saptamana Ariilor Protejate, primul astfel de eveniment din tara. Fundatia invita brasovenii la 5 intalniri publice si o competitie sportiva, Propark Adventure, dedicate protejarii si cunoasterii naturii

Este proiectul derulat de Fundatia Propark pentru Arii Protejate, prin care urmareste promovarea catre publicul larg a celor 32 de ariilor protejate din judet.

De pe 1 pana pe 7 iunie se defasoara la Brasov Saptamana Ariilor Protejate, primul astfel de eveniment din tara.

Fundatia invita brasovenii la 5 intalniri publice si o competitie sportiva, Propark Adventure, dedicate protejarii si cunoasterii naturii.

Cele cinci evenimente care se vor derula pe parcursul saptamanii ariilor protejate abordeaza teme din viata cotidiana. Brasovenii vor putea afla de la specialisti informatii utile din mai multe domenii cum ar fi convietuirea cu ursii sau taierile de padure.

Din 4 in 7 iunie Propark organizeaza impreuna cu membrii Clubului pentru Protectia Naturii si Turism o competitie de adventure. 17 echipe s-au inscris deja pentru una din cele doua sectiuni care cuprind probe de orientare, montain-biking, canoe sau alergare.

Potrivit lui Cezar Crican, vicepresedinte CPNT, sunt doua sectiuni – una mai scurta de 150 de km, si una mai lunga de aproximativ 250 km. Timpul minim de parcurgere a celei scurte este de 26 de ore, iar celeilalte ii sunt rezervte 50 de ore. drumetii montane3

Concurentii pot dormi unde vor ei – in cort in copac, absolut oriunde – isi aleg locurile de pauza, locurile unde sa manance, trebuie sa-si transporte cu ei mancarea si nu au voie sa foloseasca nici un mijloc motorizat.

Proiectul „Descopera natura din judetul tau!” prevede de asemenea excursii ghidate pentru brasoveni. Astfel in lunile iulie, august si septembrie vor fi organizate 5 astfel de plimbari pentru publicul larg.

Cei care doresc sa afle cat mai multe despre aceste excursii sau cei care vor sa afle programul complet al saptamanii ariilor protejate pot accesa site-ul fundatiei Propark, www.propark.ro

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.