De la Brasovia la Br@sovul virtual!

De la Brasovia la Br@sovul virtual!

0 511

Cu ajutorul artei vizuale contemporante prin proiectii 3 D, filmari, fotografii si proiectii laser, tinerii si turistii care viziteaza Brasovul vor descoperi intr-un mod inedit istoria cetatii Brasovia. Monumentul istoric este prima fortificatie medievala a orasului

Cu ajutorul artei vizuale contemporante prin proiectii 3 D, filmari, fotografii si proiectii laser, tinerii si turistii care viziteaza Brasovul vor descoperi intr-un mod inedit istoria cetatii Brasovia. Monumentul istoric este prima fortificatie medievala a orasului.
Specialistii Agentiei Metropolitane au gandit un proiect prin care sa recreeze Cetatea Brasovia cu mijloacele moderne ale artei vizuale.
In perioada urmatoare vor lucra la un scenariu pentru realizarea unei aplicatii multimedia 3D cu animatie, filmari, fotografii si proiectii laser care vor reconstitui momente reprezentative din existenta cetatii de refugiu, cu o importanta majora pentru orasul de sub Tampa.
Pana in decembrie se va lucra la crearea efectiva a aplicatiei, spune Dorina Mihai – coordonator proiect AMB.
Intregul proiect a fost finantat cu suma de 54.141 de lei din care consiliul judetean a asigurat 30.000 de lei. Tinerii vor descoperi fata multimedia a istoriei locale, una mult mai pe placul lor.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.