„Dar din dar”, un proiect de succes al APM la Racos

„Dar din dar”, un proiect de succes al APM la Racos

0 705

Locuitorii comunei Racos au o sansa in plus sa isi imbunatateasca traiul. Asociatia pentru Parteneriat Comunitar a incercat sa rezolve cat mai multe din problemele cu care se confrunta comunitatea. Cu sprijinul consilierului pe problemele romilor, asociatia a implementat, printre altele, si proiectul „Dar din dar”,

Locuitorii comunei Racos au o sansa in plus sa isi imbunatateasca traiul. Asociatia pentru Parteneriat Comunitar a incercat sa rezolve cat mai multe din problemele cu care se confrunta comunitatea. Cu sprijinul consilierului pe problemele romilor, asociatia a implementat, printre altele, si proiectul „Dar din dar”, care ii sprijina pe localnici sa dezvolte activitati menite sa dezvolte comunitate.
Membrii asociatiei au trecut pe la fiecare casa din comuna si au reusit sa stea de vorba cu aproape jumatate din cetateni. De la ei au aflat de peste 1.200 de probleme, potrivit Mihaelei Carstea, presedinta Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar.
Asociatia a derulat un program after school, prin care 30 de elevi din familiii sarace raman de doua ori pe saptamana dupa scoala sa isi faca temele si sa primeasca ajutor la materiile la care se descurca mai greu. In plus, copiii primesc si cate un sandvis, care este extrem de pretuit de cei mici care provin din familii nevoiase.  TIGANI M
Cel mai de succes program pare sa fie „Dar din dar”, unul prin care familiile de romi se pot intretine mai usor, dupa ce au primit cate o vaca, spune Ioan Dudas, expert local pe problemele romilor din cadrul Primariei Racos.
Dupa ce vor fata vacile, viteii vor fi dati altor familii care sa beneficieze de cate o vaca. O alta problema importanta cu care s-a confruntat comunitatea de romi a fost atitudinea politistilor locali fata de acestia, care insa s-a imbunatatit radical in ultima vreme, potrivit lui Dudas. Zona Rupea este cea mai saraca din judetul nostru si aici cu probleme economice se confrunta aproape intreaga comunitate. Programele derulate de Asociatia pentru Parteneriat Comunitar ii sprijina pe localnici sa gaseasca solutii pentru acestea si sa le puna in practica in folosul comunitatii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.