„DA – Ora de muzica in scolile din Romania, pentru ca Iubim...

„DA – Ora de muzica in scolile din Romania, pentru ca Iubim Brasovul!”

0 656

Ministerul Educatiei vrea sa elimine orelor de muzica pentru elevii de liceu si pentru cei de clasa a VIII-a si sa le reduca in celelalte clase de gimnaziu. Profesorii de muzica risca sa isi piarda astfel locurile de munca iar elevii sa fie privati de sensibilitatea, creativitatea si imaginatia pe care le cultiva aceasta materie

Ministerul Educatiei vrea sa elimine orelor de muzica pentru elevii de liceu si pentru cei de clasa a VIII-a si sa le reduca in celelalte clase de gimnaziu. Profesorii de muzica risca sa isi piarda astfel locurile de munca iar elevii sa fie privati de sensibilitatea, creativitatea si imaginatia pe care le cultiva aceasta materie.
Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a propus in dezbatere publica inca de la sfarsitul anului trecut cateva variante de plan cadru pentru invatamantul gimnazial.Una din ele se refera la orele de muzica, materie amenintata cu scoaterea din programa in clasa a 8-a si la licei. Solista Cvintetului Anatoly, profesoara de muzica la Colegiul Andrei Saguna este dezamagita de initiativa Ministerului. Andrada Muresan este convinsa ca orele de muzica nu fac nimic rau ci cultiva sensibilitatea, creativitatea, imaginatia muzicala a elevilor, sa dezvolte capacitatea de a interpreta muzica, fie vocal, fie instrumental. muzica anatoly
Colegiul National Andrei Saguna are doua coruri, unul format din elevi de gimnaziu celalalt din liceeni. Grupul vocal al fetelor tocmai a castigat doua locuri intai la Olimpiada Nationala Corala. Multi copii din colegiu practica muzica si s-au inscris la diverse scoli particulare sa aprofundeze disciplina.
Trebuie valorificata aceasta oportunitate – petitia online lansata la Brasov de „Grupul Iubim Brasovul”, pentru a sustine in continuare predarea muzicii in scoli. Initiatorii spun ca orele de muzica ii apropie pe elevi de arta si fac comparatie cu sistemul educational nordic, unde disciplina este considerata foarte importanta.
Elevii brasoveni impartasesc sentimentele profesorilor de muzica si isi doresc in continuare sa participe la orele de muzica.
Daca orele de muzica si de desen ar fi intr-adevar scoase din programa scolara, foarte multe cadre didactice ar ajunge sa isi piarda locul de munca. Chiar si acum, profesorii de muzica predau la doua-trei scoli pentru a-si completa norma.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.