Cum să mai prostim lumea cu sondajul – PMP zice că 7...

Cum să mai prostim lumea cu sondajul – PMP zice că 7 români din 10 nu au încredere în Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă

1 209

Tot în acelaşi procent oamenii cred că Guvernul ar trebui schimbat. Sunt datele unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, la comanda PMP

Tot în acelaşi procent oamenii cred că Guvernul ar trebui schimbat. Sunt datele unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, la comanda PMP.
Dacă în ziua alegerilor europarlamentare ar fi organizat un referendum privind unirea României cu Republica Moldovei, 74% s-ar declara favorabili, 15% ar vota împotrivă şi 11% nu ar vota.

Acelaşi sondaj arată că aproape un sfert dintre respondenţi cred că preşedintele Klaus Iohannis a făcut cel mai mult pentru independenţa justiţiei și reducerea corupției, dintrei cei patru şefi de stat pe care i-a avut România până acum. Pe locul al II-lea se clasează Traian Băsescu, cu 21%.

Procentele se inversează când este vorba despre democratizarea ţării; 21% dintre respondenți l-au preferat pe Traian Băsescu, urmat de Klaus Iohannis, în favoarea căruia s-au declarat 20% dintre cei chestionați.

Întrebaţi care cred că este cea mai potrivită persoană să conducă guvernul din partea unei coaliţii naţionale, datele au fost: Dacian Cioloş 8,4%, Victor Ponta 3,9%, Călin Popescu Tăriceanu 2,7%.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie, pe un eşantion de 1.087 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 128 de localităţi urbane şi rurale selectate din toate judeţele ţării.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Era normal ca cel mai potrivit premier sa fie Dacian Ciolos
    care a fost „la fix ce trebuia.”.. Nici daca repondentii erau trecatorii de
    la Modaron…intro zi de MARTI si nu iesea mai la fix…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.